(iSandnessjøen)

Det er kundene ved Amfi Skansen som både har nominert deltakere i konkurransen om prisen, samt stemt fram vinneren. I år ble det Kultur- og teaterverkstedet Fyret som ble vinner av Amfelia og Oskarprisen. En gavesjekk på 10.000 kroner.

– Vi er veldig glade for å kunne tildele prisen til Fyret som gjennom Kulturskolen Alle engasjerer 50 elever med teaterkurs, og har hatt flere suksessfulle juleforestillinger i storsalen i Kulturbadet, levende rollespill (LAIV), og deltakelse i Den Unge Scene (DUS) der de har kommet til landsfinalen to ganger, avslutter senterleder for Amfi Skansen, Arnt Ove Kaspersen.

Midlene er svært viktig for Fyret som i disse dager er nok en gang på flyttefot.

– Fyret er snart i gang med å flytte fra Vågen til nye lokaler i Grønnbygget. Det kreves mye midler i tilrettelegging av de nye lokalene, og sjekken fra Amfi Skansen kommer godt med i den forbindelse, sier Petter Kaasen som tok imot gavesjekken på vegne av teaterverkstedet.

Skal utvikles videre

Styreleder Tor Helge Allern sier til iSandnessjøen sier at han er svært glad for at Fyret får slike gaver.

– Vi er veldig glad for slik støtte. Det gjør at vi kan fortsette å arbeide for barn og unge i Sandnessjøen og området rundt. Vi kommer til å fortsette å ha kursene våre i Kulturbadet, sier han og legger til:

– Snart skal vi etablere oss i grønnbygget, og det blir spennende å få være med på å utvikle. Fyret har aldri hatt muligheten til å bo seg inn på et sted.

Startet i 2004

Kultur- og teaterverkstedet Fyret så dagens lys i 2004. Dette var året da Tor Helge Allern og Anne Meek flyttet til Sandnessjøen og så at det ikke fantes et teatertilbud for barn og unge i Alstahaug kommune. De startet i det små, i spartanske lokaler i det gamle ølutsalget ved kaia.

Tilbudet ble raskt så populært at det var nødvendig med større flater å jobbe på, og teaterverkstedet har flyttet en rekke ganger siden den gang. Det har også vært lange ventelister for barn og unge som ønsket å utvikle sine egne kreative talenter.

Fyret ble dermed et tilbud til de barna som ikke ønsket å spille fotball eller håndball, og plutselig hadde de et tilbud etter skoletid der de samtidig fikk møte andre barn og unge med de samme interessene.

Drift på dugnad

Fyret har hvert eneste år hatt store forestillinger, men Anne Meek og Tor Helge Allern har ikke lagt skjul på at dette har kostet penger. Selv har de med mange flere jobbet dugnad for å få driften til å gå rundt. Gleden var derfor stor da Kulturbadet ble bygget. Her så man for seg at Fyret skulle få en fast base, og endelig fikk flytte «hjem».

Slik gikk det ikke. selv om mye av Fyrets aktivitet er nettopp i Kulturbadet, så har de har lenge stått uten et fast møte- og øvingssted. Etter et rop om varsko, fant Alstahaug kommune lokaler til teaterverkstedet, og snart skal de få flytte inn i grønnbygget i sentrum av Sandnessjøen.

Les også

Ber om at tilbudet opprettholdes: – Jeg hadde sluttet å tro at livet mitt kunne bli noe særlig bra. Men se på meg nå!