Gå til sidens hovedinnhold

Festivalsjef Ingrid (25) retter blikket framover: – Verket 2021 skal bli tidenes beste!

Artikkelen er over 1 år gammel

Det første året hun er sjef for festivalen, blir den avlyst. Ingrid Alte Westman forteller at de hadde gledet seg veldig til årets festival, men at de nå fokuserer på å gjøre Verket 2021 til den beste noensinne.

For abonnenter

[RanaBlad]Den unge festivalsjefen forteller at da koronaen kom, fryktet hun hva som kom til å skje med kulturlivet:

– I starten skjedde alt så raskt og ting var usikkert. Man visste ikke hvordan situasjonen ville se ut dagen etter, og ble nødt til å ta ting litt dag for dag. Når man begynte å se at dette var noe som kom til å vare en stund fryktet jeg så klart hva som ville skje med kulturlivet.

– Det gjør jeg nok fremdeles, man ser at det er mange kulturaktører rundt om i landet som ikke vil klare seg gjennom den økonomiske krisen og det er helt enormt trist, legger hun til.

Men hun har sett også det positive i krisen:

– Samtidig får man også sett hvor kreative man blir i en krise, og det har dukket opp mange gode digitale alternativer, som Kronerulling og ET HELT ANNET STED. Ikke minst har jeg tenkt at det er veldig fint å se publikum som viser forståelse og støtter opp om bransjen.

Føler seg heldige

Etter et år med jobb, var det skuffende å måtte la årets festival gå:

– Det var selvfølgelig veldig kjipt å ikke kunne gjennomføre festivalen i år. Vi har jo jobbet mot Verket 2020 i et år, og hadde gledet oss veldig. Samtidig er situasjonen slik den er nå, og det er en selvfølge at man forholdet seg til det, og er med på dugnaden.

Jeg har jo også vært vant til veldig mye jobb med festivaler på sommeren, så det føles rart å ikke være inne i den festival-bobla nå

Ingrid Alte Westman, festivalsjef for Verket

– Pandemien er noe som har hatt store konsekvenser for mange. Her er vi heldige. Verket et en godt etablert festival, og vi har fantastiske samarbeidspartnere som stiller opp for oss. Det og kompensasjonsordninga for kulturlivet, gjør at vi kan rette blikket mot 2021.

Optimistisk

Nå har hun rettet blikket mot 2021, og er sikker på at det vil bli en bra festival:

– Verket 2021 skal bli tidenes beste! På det tidspunktet kommer vi til å være så utrolig klare for å lage festival. Vi håper og tror publikum er klarere enn noen gang for konsert og festivalstemning.

– Ellers vil det være fokus på hygiene, og vi følger tett med på utviklingen nå framover.

– Ingen vet helt hvordan ting ser ut om et år, men vi håper at det er trygt å arrangere festival igjen da.

Årets sommer har vært annerledes for festivalsjefen:

– Det har definitivt vært en veldig annerledes tid. Jeg har hatt en fin sommer hvor jeg har hatt mye tid til de aller nærmeste og lest masse bøker, noe jeg ikke har gjort på flere år.

– Men det som gir meg skikkelig sommerfølelse er jo å gå på festival og konsert, møtes i store gjenger og være rundt masse folk så noe har absolutt mangla. Jeg har jo også vært vant til veldig mye jobb med festivaler på sommeren, så det føles rart å ikke være inne i den festival-bobla nå. Jeg er veldig klar for festivalsommer igjen!

Fakta

  • Westman fikk jobben som festivalsjef i 2019.
  • Tidligere har hun jobbet med festivalene Kosmorama, Festningen og Slottsfjell.
  • Verket er en musikkfestival i Mo i Rana.
  • Festivalen ble arrangert for første gang i 2009.

Les også

Fornøyd tross store restriksjoner: – Det var en ekstra terskel for å komme seg ut etter tre-fire måneder

Les også

Carl Ninian (27) er rolig på utsiden, men på innsiden kan det koke: – Jeg vil nødig være til bry

Bildeserie

Taran var en av de første til å kapre seg et kunstverk - se bil­de­ne fra Festspillene Helgeland

Les også

Nicholas har jobbet på Toppenkurset i 15 år. Nå er han tilbake - rett i karantene: - Finnes det noen mer idyllisk plass?

Kommentarer til denne saken