Gå til sidens hovedinnhold

- Uholbart at det er problemer så ofte

Artikkelen er over 5 år gammel

- Vi fikk beskjed om at ferja måtte snu da vi var nesten på Forvik. Jeg har fått meldinger hver dag denne uka om at det har vært ett eller annet problem, sier passasjer Henriette Kjærstad. Hun har lagt ut skjermdump av meldingene på facebook, hvor hun først uttrykte sine meninger om situasjonen. Det var ferjen "Brandal" hun var med på.

Utrygg følelse

- Utifra den siste meldingen tror jeg at jeg skal komme meg herfra kl. 13:05, sier Kjærstad, som er på vei fra Dønna hvor hun har vært på jobb, til Brønnøysund.

- Jeg håper det klaffer når vi kommer til Vevelstad med en ferje til Horn fra Andalsvågen. Dette skaper jo problemer for meg som skal videre, fortsetter hun.

- Jeg er pendler, og reiser tur/retur Brønnøysund minst en gang i uka. Det er en utrygg følelse av at jeg ikke vet når det blir problemer igjen. Av og til tenker jeg at jeg kunne kjørt rundt, men det er langt det også, konkluderer Kjærstad.

- Snart er "Herlaug" fedig som suppleringsbåt, og da har de ikke noe ekstra å sette inn hvis det blir problemer, sier passasjeren.

- Det er uholdbart at det er problemer så ofte, mener hun.

Forståelig

Driftsjef i TTS Jarle Rodahl forklarer problemet og svarer på kritikken.

-  Det er en teknisk feil, som vi ikke har klart å lokalisere ennå. Da ønsker vi ikke å gå med ferja før feilen er funnet, sier han.

- Vi ønsker ikke feil i det hele tatt, men det er vanskelig å unngå tekniske feil helt, forklarer Rodahl.

- Vi tar sikkerheten på alvor, det er der fokuset vårt er, og det skal alle passasjerene våre vite, forsikrer driftsjefen.

- Ferja hadde gått til Stokkasjøen, så ble det oppdagt en feil. Da ble det bestemt at ferja skulle snu og gå til Tjøtta, fordi det er her serviceansatte kan bidra. Slipen verksted er i nærheten, og den samme kompetansen finnes ikke i Vevelstad, forklarer Rodahl.

- Det er godt forståelig når passasjerer sier at dette er uholdbart, men det er vanskelig å gardere seg mot feil. Når det skjer, må vi rette feil ved å ha fokus på sikkerhet, sier han.

Kommentarer til denne saken