Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir feriene billigere for nordmenn

Artikkelen er over 4 år gammel

Valutaeksperter spår en fortsatt styrking av den norske kronen. Dette betyr at feriene nå vil bli billigere for oss nordmenn.

Den store nedturen i oljeindustrien har påvirket den norske kronen de siste årene. Dette har resultert i dårlige kurser for nordmenn på ferie. Med ny oppgang for oljen har kronen styrket seg, og forleden lå euroen på 8,92 kroner, dollaren på 7,99 kroner, ett britisk pund på 10,18 kroner og en svensk hundrelapp måtte du ut med 92,87 norske kroner for.

Vil fortsette

Aftenposten skriver at valutastrateg i DNB Markets Magne Østnor mener oppgangen vil fortsette og at pundet vil nå 9-tallet allerede til våren.

– Ja, kronen vil fortsette å styrke seg over tid, og dette vil skje i rykk og napp. Kronen er fortsatt svakere enn hva utsiktene for norsk økonomi skulle tilsi. Vi tror også på sikt at vi ser euroen ned i 8,20 kroner og dollaren helt ned i 6,50 kroner, sier han.

Senioranalytiker Ole Håkon Eek-Nielsen i Nordea Markets spår også gode langtidsutsikter med en dollarkurs ned på 7,40 om to år.

Lang tid

– Jeg tror vi ser starten på en ganske betydelig sterkere krone, men vanligvis tar denne prosessen ganske lang tid, sier han.

Blant årsakene til denne utviklingen er at utsiktene for norsk økonomi har bedret seg, sammen med sannsynligheten for at Norges Bank kutter rentene har blitt mindre. (ANB-NTB)

Kommentarer til denne saken