Gå til sidens hovedinnhold

Fem personer funnet omkommet etter hyttebrannen i Vesterålen

Natt til lørdag fikk politiet melding om brann i en hytte utenfor Risøyhamn på Andøya i Vesterålen. En mann hadde klart å ta seg ut av den brennende hytta og fikk varslet naboen, som igjen varslet nødetatene.

Det skal ha befunnet seg seks mennesker på hytta, og fem personer fikk status som savnet. Fire av de savnede var barn under 16 år.

Kriminalteknikere fra Nordland politidistrikt og Kripos startet lørdag ettermiddag opp arbeidet med å gå gjennom branntomten. De holdt på fram til klokken 02:00 natt til søndag. I løpet av disse timene ble det gjort funn av to personer som begge var omkommet.

I løpet av søndag formiddag ble ytterligere en person funnet omkommet og hentet ut av branntomten. Søndag ettermiddag ble de siste to savnede personene funnet omkommet på branntomten. Det betyr at alle de fem som var savnet, nå er bekreftet omkommet.

– Det er med tungt hjerte vi nå konstaterer at denne brannen har krevd fem menneskeliv. Politiet er lettet over at vi har klart å finne de som var savnet, men dette er en tung dag for de berørte og lokalsamfunnet, melder politiet i en pressemelding.

Ingen av de omkomne er identifisert, men vil bli sendt til Universitetssykehuset i Tromsø for obduksjon og identifisering.

– Politiet vil fortsette arbeidet på stedet. Nå som de savnede er funnet vil etterforskingen i branntomten etter hvert dreie over mot å forsøke å avklare hva som er årsaken til at det begynte å brenne, melder politiet søndag kveld.

Les også

Det er gjort funn av to omkomne etter hyttebrannen i Vesterålen

Les også

Fem personer savnet etter hyttebrann

Les også

Fire av de savnede i brannen er barn under 16 år: – Alle er preget av en slik forferdelig hendelse

Kommentarer til denne saken