(iSandnessjøen)

– Vi har snakket om at det hadde vært artig å få til ei sånn samling. I år har vi 50 årsjubileum, så da tenkte vi det passet bra, forteller musikalsk leder i Sandnessjøen Storband Tove Skjevelnes.

Skjevelnes forteller at storbandet har eksistert i 50 år, med noen pauser innimellom. På Helgeland er det hele fem storband, noe som er ganske unikt på en såpass liten plass. Medlemmer fra de ulike storbandene har brukt å møttes under seminaret «sommerstorband på Vega». Nå var Sandnessjøen sin tur.

– På Vega blir man satt sammen til ett storband, mens her spiller vi hver for oss, forteller Kari Mentzoni, som er leder i Sandnessjøen Storband.

De har fått god hjelp av Nordnorsk jazzsenter, som er medarrangør. Skjevelnes forteller at det er enklere å arrangere når de er med.

– De har vært en god sparringpartner. Ellers må vi jo rose hotellet og Kulturbadet som har vært gode samarbeidspartnere.

Skjevelnes legger til at de også har fått støtte fra Sparebank 1 Helgeland, samt Norsk jazzforum.

TRYKK HER FOR Å SE VIDEO FRA HELGA

Gleder seg til konsert

Søndag ettermiddag er det konsert i Kulturbadet med tre storband. DIOC Big Band og Norsia Storband fra Mo i Rana, og Sandnessjøen Storband fra Sandnessjøen.

Skjevelnes og Mentzoni legger ikke skjul på at de gleder seg til å vise fram det de har jobbet med under seminaret.

– Vi har fått masse input fra innleide instruktører. Vi fikk én låt fra hver bandleder, så hvert storband spiller tre låter hver, forteller Mentzoni.

Skjevelnes forteller at de fikk utdelt låtene i januar, så de har fått litt tid til å forhåndsøve på låtene.

Under seminaret skal storbandene jobbe med fem instruktører. De tre bandlederne skal ta seg av hvert band, mens de to andre vil gå på tvers av storbandene og være behjelpelig der det trengs.

Børge-Are S. Halvorsen er innleid bandleder og jobber med DIOC. Han har rundt 20 års fartstid som utøvende musiker og har jobbet mye med storband og arrangering.

– Det er fint å reise rundt og få nye impulser. Så er det artig å forme ting i store ensembler, forteller Halvorsen.

Halvorsen syns det er godt å kunne gi litt tilbake av det han har opparbeidet seg av kunnskap og erfaring.

Samle Helgeland

Mads Utstrand er vokalist i DIOC Big Band. Han syns det er bra at Sandnessjøen har fått i gang dette prosjektet og håper at det kan gjentas flere ganger.

– Kanskje det blir et annet sted neste gang. Det er fint å kunne dra til hverandres byer og samle storbandmiljøet på Helgeland. Vi er folk nok til å kunne samles i lag, tenker Utstrand.