(Rana Blad)

Oppdatert: Klokka 16.30 var feilen med kabelen rettet, opplyser pressevakt hos Telenor, Magnus Line.

Kabelen er skjøtet og alle kundene skal ha fått tilbake dekningen. Det er muligens noe utstyrsfeil, men det er bare et fåtall og det behandles som en egen sak. Men selve skaden er ute av verden, sier Line til Rana Blad.

Han forteller at det var ukomplisert for teknikerne som var ute og jobbet.

Dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen skriver i en epost til Rana Blad klokka 17 at det gjenstår 150 bredbåndsabonnenter i Rana kommune før alt er i orden.

Oppdatert: Pressevakt hos Telenor, Magnus Line, opplyser klokken 1435 til Rana Blad at man har startet med å skjøte kabelen som har blitt skadd som en følge av gravearbeidet i rundkjøringen på Mjølan.

- Foreløpig er det satt en estimert rettetid til klokken 1900 i kveld, men det er da med et forbehold om at det kan ta lengre tid, sier Line.

Tidligere: Det er Fylkesmannen i Nordland som melder at mange basestasjoner i Rana, Hemnes, Leirfjord og Vefsn er nede. Det skriver Rana kommune på sine sider.

Videre er det også i Rana utfall på bredbånd og fasttelefoni, samt at det er noe utfall på fasttelefoni i kommunene Lurøy, Træna, Rødøy, Meløy, Beiarn og Sortland.

Totalt er det snakk om 16 basestatsjoner som er nede i Hemnes, Rana, Leirfjord og Vefsn. 10 av disse er i Rana, tre i Hemnes, én i Leirfjord og to i Vefsn.

Feil antas å skyldes et fiberbrudd. Telenor melder at entreprenør er på vei til antatt bruddsted.

Oppdatert: Pressevakt hos Telenor, Magnus Line, opplyser til Rana Blad at det er snakk om en graveskade i Mo i Rana som trolig har forårsaket feilsituasjonen.

- Nå er ikke dette 100 prosent bekreftet, men det er svært trolig at skaden har skjedd i forbindelse med bygging av en rundkjøring på Mjølan. Vi har en entreprenør på vei til stedet der nå, sier Line.

- Har dere noen oversikt over hvor lang tid det vil ta å rette feilen?

- Det er usikkert slik det er nå. Det kommer helt an på hvor kompleks skaden er.

Oppdatert: Helgelandssykehuset Mo i Rana opplever brudd på telefonsambandet som en følge av graveskaden. Som en følge fungerer ingen av linjen bortsett fra hovednummeret 75125100. Publikum som ønsker kontakt med Helgelandssykehuset bes derfor bruke dette nummeret.

Nødnummeret 113 skal ikke være påvirket av feilen.

Etter det Helgelandssykehuset har fått opplyst er estimert rettetid satt til onsdag klokken 0950.

Til Rana Blad opplyser derimot Telenors pressevakt at det foreløpig ikke skal være satt noen estimert rettetid.

Vi oppdaterer saken