Får vi ikke sett hverandre, kan vi gjerne ta en telefon eller videosamtale med hverandre slik at ensomheten kan bli litt mindre

EN ANNERLEDES PÅSKE: – Fokuset denne påsken blir kanskje på helse og korona i stedet for samvær med familie og venner, skriver Berit Hundåla og Rune Krutå.

EN ANNERLEDES PÅSKE: – Fokuset denne påsken blir kanskje på helse og korona i stedet for samvær med familie og venner, skriver Berit Hundåla og Rune Krutå. Foto:

Av
DEL

LeserbrevPåskehilsen fra ordstyrerbordet.

På onsdag hadde vi vårt første heldigitale kommunestyremøte, og vi erfarte her at det er fullt mulig å ivareta vårt lokaldemokrati sjøl om kommunestyret ikke kan møtes fysisk. Vi hadde gode debatter med deltakere fra hele kommunen vår, og fikk gjennomført viktige vedtak.

Vi håper at mange brukte muligheten til å følge med oss på nett, slik at flere fikk ta del i mye nyttig informasjon om koronakrisen og hvordan vi ivaretar den tilliten som vi fikk fra befolkninga i Vefsn ved valget sist høst.

Ei av hovedsakene på møtet var videre håndtering av koronasituasjonen i vår kommune. Kommunestyret har nå vedtatt nye karantenebestemmelser der vi åpner opp for at hele Nord-Norge oppfattes som en region med mer eller mindre felles karantenebestemmelser. Det betyr at man ikke lenger vil få karantene etter reiser i Nord-Norge. Men vi har valgt å opprettholde grensen mor Sør-Norge, som vil medføre at man får karantene i to uker etter opphold i Sør-Norge. Det er fortsatt viktig å minne om at all reiseaktivitet som kan unngås ikke bør gjennomføres.

Kommunestyret besluttet også at det kan søkes dispensasjon fra bestemmelsene. En slik søknad skal være godt begrunnet og dokumentere forebyggende tiltak mot smittespredning under oppholdet i Vefsn. Formannskapet er gitt myndighet til å behandle søknadene, og første møte vil være 16. april.

Dette gjør vi for å kunne holde hjulene i gang på så mye som mulig, samtidig som vi setter hensynet til liv og helse svært høyt. Vi vil være restriktive for at kommunen fortsatt skal ha et minimum av smitte så lenge som mulig.

Påsken står snart for døra, og vi er vel alle enige i at dette blir en annerledes påske. Mange kan ikke dra på hytta fordi den ligger i en annen kommune, noen får ikke besøk av barn og barnebarn eller annen nær familie. Andre har kansellert lenge planlagte utenlandsturer. Fokuset denne påsken blir kanskje på helse og korona i stedet for samvær med familie og venner.

Men påsken kommer uansett, og vi håper for alles del at vi nå går inn i påskehøytiden med godværsdager, appelsin, Kvikk Lunch og kakao på termosen, og med stor omtanke for hverandre.

Vi oppfordrer dere særlig til å vise omtanke for dem som kanskje sitter alene. Får vi ikke sett hverandre, kan vi gjerne ta en telefon eller videosamtale med hverandre slik at ensomheten kan bli litt mindre. Det er mulig å dele en kaffekopp og kanskje til og med spille Ludo digitalt.

Husk: Vask hendene ofte, vis hensyn og hold avstand!

Vi ønsker dere alle en riktig god og trygg påske! Ta vare på hverandre!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags