I mars satte Teater UNG opp forestillingen «NÅ», et stykke skrevet for DUS – Den Unge Scene – av Demian Vitanza. På grunn av restriksjonene var det ikke så mange som fikk sett det den gang.

– Dette er imidlertid et stykke som fortjener å bli sett, derfor har vi tatt det inn på årets program under Festspillene Helgeland, skriver Festspillene Helgeland i en pressemelding.

Stykket handler om å være sammen i øyeblikket, og i denne forestillingen får man være med på nettopp dette – at skuespillerne i møte med publikum kan få være sammen i øyeblikket, her og nå.

– Teater UNG leverer – som de alltid gjør – sterke skuespillerprestasjoner, og karakterenes sårbarhet og indre liv spilles på en måte som gjør at tårekanalen ikke har sjans til å stå imot, heter det i pressemeldinga.

Forestillingen tar for seg en ungdomsteatergruppe og deres liv i ulike livsfaser, der det hoppes mellom nåtid og framtid. Blant andre møter vi et kjærestepar som møter ulike utfordringer, en gjeng som møtes til reunion-fest etter ikke å ha sett hverandre på mange år, og to mødre som har slitt med morsrollen på hver sin måte.

I tillegg møter vi karakterene her og nå – som ungdommer og teaterelever, litt som i skuespillernes virkelige liv.

Forestillingen er en co-produksjon mellom Vefsn Kulturskole, v/ teaterlærer og sceneinstruktør Julie Christensen Valla, og Scenekunst i Nordland. Kulturskolens ungdomsteatergruppe Teater UNG deltar med denne produksjonen i det nasjonale prosjektet Den Unge Scene.

– Vi er stolte over å endelig å ha fått til denne forestillingen på tross av dagens mange restriksjoner, og vi gleder oss til å vise fram resultatet av en hard og intensiv, men også svært verdifull periode, sa regissør Christensen Valla før premieren.

Forestillingen «NÅ» spilles i Mosjøen Kulturhus torsdag 8. juli klokken 18:00.

– Stolte er også Festspillene Helgeland over å kunne presentere et stykke der nyeste generasjons skuespillere får slå ut i full blomst, heter det i pressemeldinga.

Kjemper for å komme videre i nasjonal konkurranse: – Det er artig å få konkurrere