Gå til sidens hovedinnhold

Får 300.000 kroner til videre utvikling: – Vi ønsker å bli en av de store

Sommer og folkefest er forhåpentligvis ikke så langt unna.

Sparebank1 Helgeland sin gavestiftelse har nylig bevilget et tilskudd på 300.000 kroner til Festspillene Helgeland, og det får stor betydning for utviklingen av arrangementene.

– Dette er et veldig kjærkomment tilskudd til festivalen. I fjor var vi usikre på økonomien og støtten vi fikk fra Helgeland Sparebank ga oss en trygghet til å gjennomføre, sier festspillsjef Carl Ninian Wika.

Pengestøtten sørger nå for organisasjonen kan utvikles videre.

Bruker hele Helgeland

– Dette gir muligheter til å satse på spennende prosjekt. Nå kan vi satse mer mot ungdom, og vi kan ta i bruk hele regionen, sier Wika.

Selv om hovedbasen for festivalen er i Mosjøen, så ønsker arrangøren å få fram kunstnere på hele Helgeland, og i år vil det blant annet komme konserter og forestillinger på Nesna og Vega. Koronasituasjonen fører til at planleggingen må være ekstra nøye i år.

– Vi planlegger optimistisk, men samtidig realistisk. Alt kan skaleres opp eller ned, og vi vil ha et variert og flott program, sier Carl Ninian Wika.

Gavestiftelsen har tradisjon for å være med å gi gavestøtte til allmennyttige tiltak som kan bidra til å samle kreftene på Helgeland. «Festspillene Helgeland» er i ferd med å bli en arena hvor man gir mange helgelendinger et bredt og variert kunstnerisk tilbud med god kvalitet innen musikk, visuell kunst og scenekunst.

Vil bli større

– Festspillene Helgeland er viktig for kulturlivet. Det er en drivkraft for unge som kan vise seg fram. Dette handler også om bolyst. Folk kan bo på Helgeland og ha et rikt kulturliv, sier Svein Hansen i Sparebank1 Helgeland.

– Vi er lokalbanken, og vi skal være med på å støtte til gode tiltakene. Det er gjort et veldig godt arbeid med Festspillene og vi håper det skal bli et Helgelandsarrangement, sier direktør for personmarked Dag Hugo Heimstad.

Festspillene Helgeland arrangeres for tredje gang, og de har mål om å nå ut til et bredt publikum.

– Vi skal bli et trekkplaster for Mosjøen og Helgeland. Vi ønsker å bli en av de store festivalene, og har et stort potensial for utvikling, sier Carl Ninian Wika.

Les også

Jørgen (27) fikk jobben det var rift om: – Vi skal ha en plan A og en plan B

Les også

Planlegger hundre store og små innslag i uka før Byfesten

Kommentarer til denne saken