Sist fredag hadde Inger Johanne vært innlagt i Tromsø i én uke. Da hun ikke hadde behandling igjen før mandag, hadde hun veldig lyst til å tilbringe helga hjemme. – Det viste seg først å kunne bli veldig dyrt å reise hjem, forteller pappa Tom Reidar Haugan til ifinnmark.no.

Kreften Inger Johanne er diagnostisert med er en ondartet type, men heldigvis er det ingen tegn til spredning. – Inger Johanne ble operert i juli, og vi fikk et inntrykk av at alt var bra da, men det tok tid før vi fikk svar på undersøkelsene. I starten av august fikk vi innkallelse til UNN, så da bar det rett til Tromsø igjen, forklarer Tom Reidar.

– Vi søkte veldig mye på nett og de billigste flybillettene hjem for helgen var nesten 6500 kroner. Det var veldig dyrt for bare en helg. Tanken på å leie en bil å kjøre hjem hadde vi også, men det ville tatt mange timer å kjøre, sier han.

Hjelp fra uventet hold

– Plutselig får vi beskjed fra min bror Odd Inge Haugan, som er medlem i flyklubben, at Magnus Langli kan komme og hente oss med sitt private Cessna-fly.

Som sagt så gjort. Magnus tok av fra Alta i sekstiden fredag, og var tilbake med familien Haugan rundt klokken ti på kvelden.

– Det var storartet og det betyr enormt mye. Man kan jo ikke forvente at noen stiller opp på denne måten, så både Magnus og flyklubben fortjener en stor honnør for det. For Inger Johanne var det en stor jubel å få tilbringe noen dager hjemme før hun skulle over på cellegiftbehandlingene, og til og med legene klappet da de fikk høre det. Da Inger Johanne fikk beskjeden om at han kunne hente oss, var det som om hun gikk fra å være syk til frisk på «no time». Da skulle hun vise at hun klarte å reise hjem, men hun var til tider dårlig under turen. Alt gikk heldigvis bra, og vi kan ikke få takket flyklubben nok.

– Glad for å hjelpe

Piloten selv, Magnus Langli, er kjempeglad for å kunne hjelpe, og forteller at det var en kjempehyggelig flytur fra Tromsø. – Odd Inge Haugan er min beste venn fra flyklubben, og broren hans trengte hjelp. Når man har mulighet til å hjelpe familien til en veldig god kamerat, da stiller man selvfølgelig opp. For meg som pilot så var det en spesiell anledning, sier Magnus.

– Det var silkeføre og godt vær hele turen, men det var som vanlig mye vind i Langfjorden. Jeg elsker flyging, og når muligheten byr seg så flyr jeg. Hvis jeg samtidig kan gjøre en god gjerning, så blir det enda bedre. Til vanlig «råner» vi bare omkring, men dette var en tur med mening, slår Langli fast.

– Ønsket å gi den beste opplevelsen

Flyturen fra Tromsø tok 1 time og 5 minutter, med innlagt omvisning underveis. «Jeg ønsket å gi de den beste opplevelsen, så jeg fløy ganske lavt slik at de fikk studere landskapet. De ble overrasket over at Skjervøy var så stor, og de fikk sett både nord- og sørgående Hurtigrute».

– Det var en utrolig fin flytur og mye fint å se. Det er den er fineste flyturen jeg har hatt, sier Tom Reidar Haugan.

– Det er aldri snakk om noe ofring av tid. Man stiller opp når man kan og når man har mulighet, samt når været et på sitt beste. Det er fint å kunne bidra, og man er jo selv privilegert og er superheldig som har fly selv. Det er også alltid like gøy og ha med seg nye passasjerer. Jeg kunne se gleden deres og at de strålte over denne turen, beskriver Magnus.

Sender takken videre

Stein Roger Strifeldt og Air BP stilte også egenhendig opp etter arbeidstid, og sørget for at Langli fikk nok drivstoff til turen. Han ønsker å sende en takk videre til dem.

– Jeg må takke Strifeldt for at han kunne stille opp og ordne med drivstoff. Uten ham kunne jeg ikke tatt av.

Langli ønsker også å sende en hilsen til familien Haugan: – Jeg er glad for å hjelpe dem og det er godt å høre at de er takknemlige for min innsats. De er i en spesiell situasjon, så derfor ønsker jeg dem god bedring og alt hell og lykke videre.

Tilbake på UNN

Haugan og foreldrene var mandag denne uka tilbake på UNN i Tromsø, og 14-åringen har startet på cellegiftkurene. – Vi blir i Tromsø til helga, og så blir det en ny tur igjen i neste uke. Inger Johanne skal gjennom fire behandlinger på tre dager i noen uker framover. Det går bra med Inger Johanne nå, avslutter Tom Reidar Haugan.