Gå til sidens hovedinnhold

Erna Solberg besøker Sandnessjøen sykehus: – Statsministeren er veldig godt informert i sykehussaken

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag kommer statsminister Erna Solberg til Sandnessjøen for omvisning på sykehuset. Ordførerkandidat for Høyre, Stig Tore Skogsholm ser fram til det.

Ordførerkandidat i Høyre, Stig Tore Skogsholm, får mandag statsminister Erna Solberg på besøk. I Sandnessjøen skal hun få en omvisning på sykehuset, og det er ikke tilfeldig.

– Det er alltid en fordel å få statsministeren på besøk, og vi ser fram til det. Vi skal vise fram alt det som vi er gode på, og hun skal også få møte Bunadsgeriljaen, sier ordførerkandidat Stig Tore Skogsholm.

Sandnessjøen

Solberg bruker søndagen i Mosjøen. Der skal hun først besøke Alcoa, før turen går videre til Mental Helse Vefsna på Qvales mestringshus.

Statsministeren kommer til Mosjøen i helga 

Mandag morgen er hun klar for Sandnessjøen.

– Vi skal blant annet besøke AMK-sentralen som er en av de beste i landet. Og det må gjøre inntrykk på henne når hun ser hvor godt sykehuset i Sandnessjøen drives på.

– Er statsministeren informert om den prosessen som nå pågår rundt Helgelandssykehuset? Også bekymringene som har kommet fram.

– Statsminister Erna Solberg er veldig godt informert i denne saken. Hun følger med i prosessen. Det samme kan vi si om helseminister Bent Høie. Han har besøkt sykehuset i Sandnessjøen flere ganger, og kjenner veldig godt til hva som skjer. Men jeg tror nok ikke han vi si noe, før prosessen er ferdigstilt.

Sviktende tillit

Som ordførerkandidat tar Skogsholm tilliten på alvor, og han vil jobbe hardt for at regionssenteret Sandnessjøen skal få bestå.

– Politikk handler for meg om utvikling. Om å etterlate byen i en bedre stand enn når man overtok. Sandnessjøen er nå i en vanskelig situasjon der vi risikerer å miste tingretten, Mattilsynet, regionkontoret for Statens vegvesen, Høgskolen i Nesna, og kanskje også sykehuset. Nå må vi bruke tiden på annet enn å skrive sinte brev. Vi må stå side om side. Samarbeid må være nøkkelen.

Tilliten til sykehusprosessen har forvitret. Det startet med den foreløpige rapporten fra Ressursgruppa 3. desember, og siden da har den ene slagsiden fulgt den andre.

– Sykehussaken er så stor at den trumfer absolutt alt av andre saker, og jeg har stor forståelse for at dette skaper engstelse for innbyggerne. Prosessen er vanskelig, og det har kommet fram mye alvorlige påstander som skaper usikkerhet. Det er ikke bra siden prosessen burde vært samlende, og ikke ødeleggende.

Vil samarbeide

Skogsholm håper på enda bedre samarbeidet mellom nabokommunene.

– Vi må samarbeide med hverandre, og Alstahaug må vise seg som en god nabo, og en god storebror. Dersom Leirfjord eller andre kommuner trenger støtte i en sak, så må det være naturlig at vi skal være der for dem. Alstahaug skal være solid og pålitelig, sier han.

Med fire ordførere i HALD-regionen, hvor alle fra samme parti, ser Skogsholm det som naturlig at de fire kommunene kan jobbe for felles mål.

– Vi bør stå side om side, og ha utgangspunkt i mer samarbeid. Med et slikt samarbeid, og i saker det er bred enighet i, vil det alltid være en som i nødvendige fora kan snakke alles sak.

Som ordførerkandidat i egen kommune, har han selvsagt allerede nå gjort seg noen tanker. Dersom vervet blir hans og partiets.

– Høyre ønsker å skape vekst og utvikling. Vi ønsker å ta vare på eksisterende næringsliv, uansett om det handler om offentlige eller private arbeidsplasser. Slipen Mekaniske er viktigere for Sandnessjøen enn noen gang, og burde slippe mer støy enn nødvendig.

Mennesket i sentrum

Sykehjem og skolestruktur har vært tema i mange år, og står fortsatt som noen av de største sakene som ikke er ferdig behandlet.

– Høyres politiske ståsted er å levere gode tjenester til innbyggerne. Vi er derimot ikke så opptatt av hvem som leverer dem. Jeg tror ikke det er så mange mennesker som er opptatt av å finne kommunevåpenet på lønnsslippen. Det er jobben og menneskene som er viktigst, sier ordførerkandidat for Alstahaug Høyre, Stig Tore Skogsholm.

Kommentarer til denne saken