De siste par dagene har været lokalt vært vått, vindfullt og kjølig. I forkant av cupkampen mellom Mosjøen og Bodø/Glimt, har nok mange av de godt over 1000 tilskuerne håpet på et lite opphold fra de verste bygene og kastene. Det ser de også ut til å få, men værvarselet bringer likevel bokstavelig talt med seg mørke skyer i horisonten.

– Det har vært en god del lyn på Helgeland og lenger nord i Nordland i natt og i morgentimene, men nå begynner det å bli noen timer siden vi sist registrerte noe, opplyser vakthavende meteorolog Anita Ager-Wick på Meteorologisk institutt.

– Men på yr.no meldes det fortsatt at det skal lyne og tordne i ettermiddag?

– Ja, og det er fordi vi ikke kan utelukke at det kan komme lyn i ettermiddag også. Men ut fra de siste rapportene er ikke sannsynligheten veldig stor, faktisk under ti prosent. Og om det skulle skje vil det i så fall være i et veldig begrensa omfang, spesielt i Mosjøen, sier Ager-Wick som er litt optimistisk med tanke på værforholdene ellers under kampen.

– Både vinden og nedbørsmengdene ser ut til å avta, så det ser tross alt ut til å bli litt bedre enn det har vært det siste døgnet. Men jeg anbefaler fortsatt de som skal på kampen å ta med seg regntøy og varme klær.

– Om det skulle komme lyn og torden, hvor farlig er det i så fall?

– Lyn som slår ned utgjør alltid en fare, og det er som sagt en veldig liten mulighet for at det skjer i Mosjøen. Skulle det likevel skje er jo anbefalingene å unngå høyder eller andre ting som lynet kan slå ned i.

– Så kommentatortårnet bygd opp av et metallstillas er ikke det beste stedet å oppholde seg?

– Haha, nei, de som eventuelt måtte våre i kommentatortårnet mens det står på er nok mest utsatt i så fall, avslutter meteorologen.