«Er det slik dere skal behandle deres eldre? Er det dette som kalles eldreomsorg?»

EKTEPAR: Aud Halsen Myrhe og ektemannen Bjarne Myhre, her avbildet fra en reportasje våren 2019.

EKTEPAR: Aud Halsen Myrhe og ektemannen Bjarne Myhre, her avbildet fra en reportasje våren 2019. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. (iSandnessjøen) Min mann og jeg har vært gift i 64 år, vi har holdt sammen i gode og onde dager, men koronaen klarte å skille oss. Jeg bor i leilighet i byen, mens min mann er beboer på Alstahaug sykehjem.

Jeg får ikke lov til å besøke han, og han får ikke komme ut for å besøke meg. Vi opplever sorg i familien, men min mann og jeg får ikke sørge sammen. Etter søknad kan jeg få innvilget besøk ute på en av terrassene på sykehjemmet. Besøket kan vare i inntil et kvarter mellom kl. 11.00-14.00 mandag, tirsdag, onsdag eller torsdag.

Vi må da holde en meters avstand, det vil være vakt til stede som påser at jeg ikke gir han en klem, eller berører han. Hva slags liv er dette? Og hva gjør det med oss mennesker når vi ikke får ha kontakt med dem vi er glad i? Jeg bare spør.

Jeg spør også om en ting til: Hvorfor er det så mye strengere i Alstahaug enn i andre kommuner rundt om? Ingen har vært syke her. Kun to personer i kommunen har vært smittet, hvorav den ene er ansatt på sykehjemmet. Så hva frykter de av en stakkars gammel dame som gjerne vil besøke mannen sin?

Sykehjemmet sier at de følger nasjonale retningslinjer, men det må da være lov til å være litt menneskelig også.

Hva slag samfunn er det vi har? Er det slik dere skal behandle deres eldre? Er det dette som kalles eldreomsorg?

Med hilsen
Aud Halsen Myhre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags