Gå til sidens hovedinnhold

– En fornuftig anbefaling fra ledelsen i Helgelandssykehuset

Artikkelen er over 1 år gammel

(Rana Blad:) – Nå har ledelsen i Helgelandssykehuset lagt fram sin innstilling for styret. Vi er tilfreds med at ledelsen foreslår en to-sykehusmodell med sykehus i Mo i Rana og Sandnessjøen, skriver ordfører Geir Waage (Ap) og varaordfører Anita Sollie (H) i en pressemelding fra Rana kommune.

– Forslaget innebærer en balansert sykehus- og beredskapsstruktur på Helgeland: Et stort akuttsykehus i nord (Mo i Rana), et akuttsykehus ved kysten (Sandnessjøen), et DMS i midten (Mosjøen) samt et DMS og luftambulanse i sør (Brønnøysund). Sykehuset i Sandnessjøen beholder også fødeavdeling og akuttmedisinsk og akuttkirurgisk beredskap.

Sykehus og helsepolitikk skaper engasjement og følelser. Det er viktig å bygge brede løsninger som sikrer hele Helgeland et godt tilbud. Vi er tilfreds med at både Sør-Helgeland og Nord-Helgeland får sykehus med fødeavdelinger- og akuttfunksjoner dersom man følger rådet fra ledelsen ved Helgelandssykehuset. Vi håper og tror dette blir sluttresultatet når saken nå behandles på ulike nivåer inn mot endelig beslutning i 2020, skriver ordfører Geir Waage (Ap) og varaordfører Anita Sollie (H) i en pressemelding fra Rana kommune.

Geir Waage Anita Sollie

Ordfører Rana kommune Varaordfører Rana kommune

Kommentarer til denne saken