"En administrerende direktør med respekt for seg selv ville takket for seg nå"

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. (iSandnessjøen) Som svar på spørsmålene fra Helgelands Blad angående bruk av pr firma til å se på de tre rapportene angående kreftkirurgi svarer administrerende direktør Hulda følgende:

«Vi gjennomførte i fjor en anbudsrunde og knyttet til oss en leverandør av kommunikasjonstjenester. Bakgrunnen til dette er at vi har en liten kommunikasjonsstab med begrenset kapasitet og har derfor behov for ekstra bistand. Bistanden har blant annet hvert knyttet til arbeid med kommunikasjon rundt Helgelandssykehuset 2025, korona-situasjonen. Varslingssakene samt løpende bistand for å lette på det store arbeidstrykket vi har hatt det siste året. Videre så har vi hatt langtids sykefravær i senter for kommunikasjon som har skapt behov for ekstra ressurser.»

Dette kan ikke stemme da følgende dokumentasjon tilsier at Helgelandssykehuset har nok ressurser og vel så det til håndtering av kommunikasjon både ut til omverden og innad i Helgelandssykehuset.

* Senter for kommunikasjon som ligger under direktøren for organisering har 3 fulle stillinger og ingen av de var sykemeldt under kreftkirurgi saken.
* Andre som kan bistå senter for kommunikasjon er senter for samhandling som har 6 fulle stillinger.
* Senter for HR (human resourcer) som har 13 fulle stillinger.
* Sak og arkiv har 3 fulle stillinger.
* Kvalitetsrådgivere, informasjonssikkerhet og jus har 4 stillinger

I tillegg har både fagsjef Bukholm og medisinsk direktør Fred Mürer vært ekstra flinke til å kommunisere med omverden gjennom intervjuer med aviser etc, samt bestridt info til styret i Helgelandssykehuset og styret til Helse Nord.

Dermed er administrerende direktør Hulda sin forklaring om at det mangler ressurser for kommunikasjon ikke bare udokumentert, men framstår tilsynelatende bevisst misvisende for å dekke opp om skandalen som nærmer seg forakt over for de ansatte i Helgelandssykehuset. En administrerende direktør med respekt for seg selv ville takket for seg nå og gått videre i livet.Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken