Gå til sidens hovedinnhold

Emma, Linn Tove, Simen og Bjørn Steffen forbereder ringedugnad torsdag: – Skal få med oss flere på laget

Idrettslagene bak storhallprosjektet jobber på som aldri før. Torsdag kveld er det ringedugnad.

– Vi blir en hel gjeng som skal presentere prosjektet og forsøke å få med så mange som mulig, sier Bjørn Steffen Breirem fra Olderskog IL.

– Det gode samarbeidet mellom idrettslagene gjør at vi står sterkt, og nå er håpet at det virkelig tar av, sier han.

Det er 17 idrettslag i Vefsn som har gått sammen og kommet med en løsning som de håper fylkeskommunen og kommunen vil være med på.

Hvert idrettslag stiller med to personer som torsdag ettermiddag og kveld skal være med på en ringedugnad. Alle bedrifter, både store og små, blir ringt opp og bedt om å bidra økonomisk.

– Næringslivet i Vefsn må være forberedt på å få en telefon. Vi er nødt å ha med oss dem skal dette prosjektet kunne realiseres. Så enkelt er det. Heldigvis har flere næringslivsaktører vært kreativ i hvordan de kan bidra, blant annet ved å fordele bidraget de ønsker å gi over flere år, sier Joakim Haugen Finsås som har frontet prosjektet fra starten i fjor høst.

– En unik mulighet

– Nå har Mosjøen en unik mulighet som vil gi idretten og næringslivet et løft for framtida. Et anlegg som dette vil åpne for at idretten kan arrangere større turneringer, stevner og konkurranser som bygger opp under arrangementsbyen Mosjøen. Videre vil det gi helt nye muligheter for næringslivet i regionen med fasiliteter for større messer, konserter og konferanser. Et anlegg som dette vil kunne tilby unike aktivitetspakker for innbyggere og tilreisende, gjennom å åpne hallen som et «leke- og aktivitetsland» med trampoliner, hoppegrop, buldre- og klatrevegg, ballspill, vrimleområder og sosiale soner, sier Haugen Finsås.

– Alt på ett sted

Balance Mosjøen Danseforening var tidligere på Kippermoen, men vokste ut av lokalene.

– Våre 300 medlemmer er unge og de holder på med mange forskjellige aktiviteter. Hvis vi får nye lokaler gjennom dette prosjektet vil det bli enklere for oss og dem. Vi håper det skjer noe nå, sier Marit Thomassen som er leder for foreningen.

Disse er med på ringedugnaden torsdag:

Idrettsrådet i Vefsn, Mosjøen IL med undergruppene fotball, turn og friidrett, Balance Mosjøen Danseforening, Halsøy IL fotball, Olderskog IL fotball, Mosjøen Judoklubb, Mosjøen Tae kwon do-klubb, Mosjøen tennisklubb, Mosjøen squashklubb, Mosjøen klatreklubb, Mosjøen pistolklubb, Mosjøen volleyballklubb, Mosjøen innebandyklubb og Mosjøen håndballklubb.

– Et slikt prosjekt kan kun bli en realitet om lokale næringsaktører og frivilligheten også bidrar. Vi har klart det før – vi kan klare det igjen, sier Joakim Finsås.

Les også

Støtter storhall med 10.000 kroner per ansatt: – Et stort løft for Vefsn

Les også

Gir 10.000 per ansatt til storhall-prosjektet: – Denne muligheten må vi gripe

Kommentarer til denne saken