Gå til sidens hovedinnhold

Ellen Sara (21) fra Fiplingdal på verdens største matmesse: – Kjempeartig å være med

Artikkelen er over 2 år gammel

Ellen Sara Sparrok Larsen var en av deltakerne i matstatsråd Bård Hoksruds næringsdelegasjon under årets Grüne Woche i Berlin.

– Kjempeartig å være med, sier 21-åringen som er bosatt i Fiplingdal, og som satser på ei framtid i reindriftsnæringa. Hun legger til at arrangementet var kjempesvært, og at det var mye å lære.

– Jeg var en del av statsrådens næringsdelegasjon, og der var mat og reiseliv tema, sier Sparrok Larsen som legger til at hovedspørsmålet er hvordan norske myndigheter kan tilrettelegge for å utvikle kombinasjonen mat og reiseliv.

I en pressemelding fra Mat- og landbruksdepartementet understrekes det at den norske deltakelsen på Grüne Woche er et ledd i å bygge Norge som mat- og reiselivsnasjon. Norges deltakelse på arrangementet skal bidra til å styrke omdømmet for norsk mat og reiseliv.

Målet er å stimulere til samarbeid og nyskaping på tvers av geografiske grenser og næringsgrenser. I 2019 er det utstillere fra regionene Fjell-Norge, Nord-Norge og Trøndelag som representerer Norge i Berlin.

Blant utstillerne fra Helgeland på Grüne Woche var blant annet:

Arktisk Mat og Mosjøen videregående skole, Handelsstedet Forvik, Myken destilleri og Utværet Lånan.

Kommentarer til denne saken