Gå til sidens hovedinnhold

Elevrådet ved Kulstad skole: "Kjære politikere og alle som vil høre på oss - tenk dere om 100 ganger"

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nei til skolenedleggelser i Vefsn!

Vi vil at skolene Kulstad, Mosjøen, Elsfjord, Granmoen og Olderskog skal få være som de er.

Å legge ned ei skole ødelegger gode minner. Vi som er barn har det best med det som er nært, trygt og kjent, uansett hvor i kommunen vi bor, og alle er glad i sine skoler. Det er utrygt å ikke vite hva vi har i vente, mange av oss tenker mye på hvordan det skal gå. Vi kommer alle til å berøres om det utenkelige skjer. Det er vondt å gå og vente på om noen vil rammes ekstra hardt av skolenedleggelse, og vite at det kan bli noen andre, eller kanskje blir det oss. Vi er framtiden, ikke glem at våre opplevelser og erfaringer er med på å forme oss. Det minste vi kan be om er at våre politikere som våre forbilder skal være ærlige, rettferdige, og tenke på vårt beste når dere tar avgjørelser som angår oss.

Alle barna i Vefsn kommune synes de går på den beste skolen, og alle har rett! De beste rammene for vår læring finnes innenfor veggene på våre egne skoler, med våre tradisjoner og våre lærere, om de er aldri så sure og strenge noen ganger. Der vi føler vi hører til har vi det bra!

Vi som er går på Kulstad skole vil aldri miste skolen vår fordi:

Vi har veldig snille, nerdete og flinke lærere og gode vikarer .

Vi har herlige, spennende uteområder som er til passet alle aldere med forskjellige lekeapparater, ulike disser og tre forskjellige fotballbaner. Akebakkene våre er skikkelig artige (og litt skumle), med en kul kuleløype. Vår flinke og flittige vaktmester gjør det trygt for oss når han hver høst knyter madrasser rundt alle lyktestolpene. På sommeren må han hente 1.000 baller ned fra taket og da er her morsomme sykkelløyper.

Det er mange turområder i nærheten av oss hvor vi kan ha uteskole, blant annet Hufseskogen og Skoleskogen med grillplasser og gapahuker, skiløyper på Ollmoen, Hjartåsen, Tårnet, Leira på Halsøy og Bystranda.

Det er godt og trygt miljø på skolen vår fordi det jobbes mye med at alle skal være venner. Vi får være faddere når vi blir gamle nok, og har snille og flinke trivselsledere som kan mange morsomme leker. Her er venne benker som man kan bruke vis man er alene. Det er lite krangling og konflikter her, vi tror fordi vi har så mye å finne på på skolen vår.

Mange kan gå til skolen, etter en trygg og morsom skolevei med mange stier og artige «snarveier». Det er nesten ikke trafikk ved skolen.

Her er et fint skolebibliotek med masse bøker av alle slag.

Vi har et fint skole kjøkken og bra gym sal.

Vi har verdens beste SFO hvor de voksne finner på alt mulig gøy med ungene både ute og inne.

Rektoren vår er god og kreativ som bryr seg og finner på gøye ting til oss sånn at det blir litt morsommere i koronatidene. Inspektøren synger og spiller gitar når vi har julesamling. Kontordama vår smile alltid når hun løper rundt og ordner opp og gir beskjeder.

Vi har god plass på skolen. Den er ganske ny med store klasserom og mye garderobe plass. Her er altid rent og fint. Det er flinke, glade og snille renholdere her, selv om de vasker heeele tiden når det er korona.

Vi har Aldersblanding hvor femte til syvende blir blandet i grupper og har tekstil, sløyd, Naturfagforsøk, uteskole, Mat og helse og IKT. Dette gleder vi oss til helt fra vi er små.

Vi har vår egen skole sang.

Vi lærer mye nytt hele tiden i Spennene, lærerik og morsomme skole timer.

Mange gode tradisjoner har vi på Kulstad, foreksempel vardebrenning til jul, Kulstad talenter, adventstunder, samlingsstunden hver måned og dansing rundt jule tre ved avslutning.

Vær så snill å finn en bedre løsning på pengeproblemene enn å legge ned noen sin nærskole. Tenk dere om 100 ganger til før dere bestemmer dere.

Kommentarer til denne saken