– Jeg vet det er mange som drar langt av sted for å være med på sommerskiskoler, men vi har faktisk den råeste på hjemmebane, sier Jesper som var deltaker første året, og er nå blitt en av trenerne.

– Vi har åtte instruktører, og vi tar sikte på ha 40 deltakere. Det betyr maksimal oppfølging på hver enkelt, sier han.

Helgeland sommerskiskole arrangeres 5.-9. august og den er åpen for ungdom 13-17 år. Jesper forteller at de ikke bare er ute etter de som har gått på ski og konkurrert lenge.

– Et godt eksempel er Emilie Lindvall Dahle fra Sømna. Hun var helt fersk i fjor, men har konkurrert i vinter. Blant annet i Hovedlandsrennet.

Programmet for sommerskiskolen inneholder trening på rulleski, fjellturer, testløp, klatring, vannsport og sosiale aktiviteter.

Sammen med Rolf Einar Jensen og Egil Fjellheim er det Jesper som administrerer skiskolen som arrangeres for tredje gang i Konsvikosen.

– Vi har jobbet med sponsorer og har alt klart. Påmeldingen er åpnet, og vi har snart instruktørene i boks, sier Jesper.

Når det gjelder instruktører håper de å få landslagsløper Anna Svendsen fra Tromsø og blant andre John Kristian Dahl i teamet.

– Vi håper at de kommer. Anna, som er ny på landslaget i år, har sagt ja men må få det til å passe med samlingene på landslaget. Det hadde vært artig med disse to kjente løperne i teamet.

Jesper tror det er mange som ønsker å trene sammen med andre, og få inspirasjon og motivasjon.

– Langrenn kan være litt ensomt innimellom i treningsperioden, så dette er en god mulighet.