Gå til sidens hovedinnhold

E6 åpnet for trafikk

Oppdatering: Kl. 19.50 melder Vegtrafikksentralen om at vegen er åpen, men at den kan bli stengt på kort varsel.

Grytidlig torsdag morgen varslet Veitrafikksentralen at E6 er stengt ved Mjåvatnet nord for Mosjøen. Årsaken er uvær.

En fortsatt kraftig vind av østlig retning i området torsdag formiddag forårsaker at E6 fortsatt er stengt. Folk fra Brækken Maskin AS var utplassert ved rundkjøringen ved avkjøring til Marka i Kulstaddalen, og ved avkjøring til Brækken mellom Fustvatnet og Mjåvatnet. Veien er stengt nordover fra brækkenkrysset. Omkjøring foregår via fylkesvei 78, med avkjøring på Halsøy.

Helgelendingen forsøkte torsdag formiddag å hente inn flere opplysninger fra Veitrafikksentralen om status for situasjonen, men ble henvist videre til entreprenør Svevia. Beskjeden i Svevia var at Helgelendingen måtte snakke med Veitrafikksentralen.

Yr.no melder om vindkast opp til 30 sekundmeter i området ved Mjåvatnet torsdag formiddag. Vinden er ventet å avta noe utover dagen.

Mjåvatnet er lokalt beryktet for kraftig østavind, med tilhørende snøfokk og tidvis svært dårlig sikt.

På Twitter melder vegtrafikksentralen nord om at det er vanskelige kjøreforhold på hele Helgelandskysten. Årsaken er sterk vind som skaper fokkskavler og gir redusert sikt.

Tidligere i vinter skrev Helgelendingen om at en bil hadde blåst av veien i området. I tillegg uttalte bussjåfører seg kritisk blant annet til til at det ikke er etablert automatisk varsling om stengning av E6 i området.

Les også

Bussjåfører roper varsku om nye E6 nord for Mosjøen: – Enkelte steder har forholdene blitt verre

Kommentarer til denne saken