Da Frida kom hjem fant hun "Simba" skutt

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

- Trist at noen kan få seg til å gjøre noe slikt mot et dyr.

DEL

Huskatten "Simba" er vanligvis ganske så vilter av seg. Det var han ikke da eierne kom hjem fra jobb fredag ettermiddag.

- Han lå i sofaen og var ganske stille. Så oppdaget vi at han manglet en del hår og at han hadde fått et sår, forteller Frida Lund til Nordlys.

Knekte ribbein

Hun tok katten med til veterinæren, som kunne konstatere at "Simba" hadde et kulerundt og dypt sår i siden. Røntgenbildet viste to knekte og ett skjevt ribbein. Selve kulen ble ikke funnet, men brennmerker rundt inngangssåret tydet klart på at katten var blitt skutt.

Fortsatt er det fare for at katten har fått indre blødninger.

- Veldig skummelt

- Vi synes det er veldig skummelt at dette har skjedd her i nabolaget, sier Lund.

De har nylig flyttet til Selmalund ved Midtre Kaldslett. For eierne er det uforståelig at noen kan skyte mot et kjæledyr.

- Det er trist at noen kan få seg til å gjøre noe sånt mot et dyr. Uansett om noen kanskje synes en katt kan være plagsom, så gjør man bare ikke slik, fastslår Lund, som har fortalt om hendelsen på Dyrebeskyttelsens Facebook-side til stor respons.

Flere skyteepisoder

Det er meldt om flere tilfeller der katter er blitt skutt i Tromsø.

I august i år kunne Nordlys fortelle om familiekatten "Pusur", som ble skutt med luftgevær i nabolaget ved Ishavsveien.

I fjor ble det også meldt om en slik hendelse på Finnsnes, og en veterinær mente dette hadde skjedd tre-fire ganger i løet av de siste årene.

I 2014 ble en familiekatt skutt ved Alfheim stadion.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken