Dugnad for naturen i Vefsn?

OFFORDRING: Det er denne oppfordringen om å delta på dugnaden #likefinsomfør! som vekker reaksjoner hos vindkraftmotstander Tor Evensen.  Skjermdump fra Vefsn kommunes facebookside.

OFFORDRING: Det er denne oppfordringen om å delta på dugnaden #likefinsomfør! som vekker reaksjoner hos vindkraftmotstander Tor Evensen. Skjermdump fra Vefsn kommunes facebookside.

Av
DEL

LeserbrevEnhet for folkehelse i Vefsn kommune har publisert dugnaden likefinsomfør, kampanjen får nå kritikk!

Noen vil sikkert finne på å anklage kritikerne for å blande snørr og bart, og minne om forskjeller på et "lovlig" (mine gåseøyne) etablert industriområde, og det å forlate naturen ubesudlet etter en telttur. Poengene i dugnaden er dessuten gode og umulig å være uenig i.

Jeg tror imidlertid ikke at dugnaden / kampanjen kommer tilfeldig. Vefsn kommune - her ved administrasjonen - sier ikke nei til et forsøk på å pynte på det faktum at kommunen har sluppet vandaler fritt til i den vakre og inntil i fjor høst "likefinsomfør"- naturen vår. Vesterfjella - og for såvidt utsynet fra Lomsdal/Visten nasjonalpark - etterlates i totalt rasert tilstand.

Jippi. Velkommen til Vefsn!

Det finnes dessuten ingen garantier for at vindturbinene blir plukket forsvarlig ned og at anleggsveiene blir gravd over når eierne av kraftproduksjonsanlegget eventuelt går konkurs, eller selges til nye eierkapitalfond et sted der ute i verden.

Det finnes ingen garanti for at konsesjonen blir utvidet og at noen vil drifte anlegget videre om 25 år, når konsesjonstiden løper ut. Det finnes ingen garanti for at eierne skal sette av penger som uomtvistelig blir låst til formålet opprydding av vindindustricampen. Det eneste som finnes er et krav om at eierne skal lage en plan for finansiering av opprydding. Planen skal foreligge først om 12 år; 13 år før konsesjonen løper ut.

72 stk og 180 meter høye motbydelige stål- og plastkjemper - i praksis gigantiske søppelberg - blir dermed godt mulig stående til forfall og forurensing i fjellheimen vår, sammen med 60-70 kilometer industriveier som har stykket opp vesterfjellnaturen og drenert myrer og sørget for enorme klimautslipp.

Opprydding og dugnad? Hvem tar regninga? Grunneierne? Vefsn kommune? Aquila Capital? Eolus? Ingen vet. Naturen har på sin side ligget likefinsomfør siden istiden; i 10.000 år.

Kulturkommunen Vefsn har over noen ytterst få år klart å servere nydelig urørt vefsnnatur fritt og franko til en miljøkriminelle bevegelse hvis formål verken er å berge klima eller natur. For å berge dere ut av knipa, Vefsn kommune, så bør dere først og fremst legge dere i selen for å stanse miljøpøbelen Eolus sin grove og totalt meningsløse tilgrising og ødeleggelse av innbyggernes felles fjellcamp gjennom hundrevis av generasjoner.

Vefsn kommune har vitterlig her ikke bare løpt fra teltet, soveposene, våtserviettene, snusen, sneipene, engangsgrillene og våtserviettene av plast, slik det står i dugnadsannonsen. Vefsn kommune har løpt fra all troverdighet og fra sitt ansvar som forvalter.

Vefsn kommune er ikke lenger bare en kulturkommune. Den har blitt en naturraseringskommune. Da skal det mye til for å rette opp troverdigheten.

Jeg foreslår at Vefsn kommune starter dugnaden vest for Øyfjellvarden. Nå.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags