Gå til sidens hovedinnhold

Du møter garantert på en ruskjører i jula: – Aldri før har det blitt anmeldt så mange for ruspåvirket kjøring

Daglig ruskjøring i Nordland.

(RanaBlad): 50 personer blåste over lovlig promille i Nordland politidistrikt. Det er seks personer flere enn i november i fjor. Hittil i år har 514 blåst til rødt i Nordland.

Organisasjonen MA – Rusfri Trafikk jobber for at ingen skal dø eller bli hardt skadd av rus i trafikken. Generalsekretær, Elisabeth Fjellvang Kristoffersen, konstaterer i en pressemelding at det dessverre er altfor høye tall.

– Tallet burde vært null. Ruskjøring skjer hver dag og i alle aldersgrupper. Kjører du med promille eller annen rus, er bilen å anse som et livsfarlig våpen.

Kristoffersen er glad folk tipser politiet om mistenkelig kjøring og roser Nordland politidistrikt for deres innsats for tryggere veier.

– Tips fra publikum er uvurderlig. Uten tips, ville mange ruskjørere sluppet unna. Videre må jeg skryte av Nordland politidistrikt. De tar ruskjøring på høyeste alvor, kommenterer Kristoffersen.

Basert på tallene frykter Kristoffersen at jula kan bli preget av fyllekjøring.

– Aldri før har det blitt anmeldt så mange for ruspåvirket kjøring. På landsbasis har 9581 blitt anmeldt. Det tilsvarer 29 rustatte bak rattet hver eneste dag. Tenk bare hvor mange som ikke blir tatt. Du møter garantert en ruskjører i jula, sier Kristoffersen.

Generalsekretæren sier avslutningsvis at vi bør slippe å ringe jula inn med en dødsulykke i trafikken.

– Jeg håper virkelig vi ser en nedgang i ruskjøring i desember. 2020 har vært trist nok.

Kommentarer til denne saken