Gå til sidens hovedinnhold

Her kan du havne i trøbbel

Artikkelen er over 5 år gammel

Vi har en tendens til å glemme reiseforsikringen på alpinferie i Norge.

3 av 10 nordmenn glemmer reiseforsikring når de reiser på alpinferier her til lands.  Mange tror at reiseforsikring kun er nødvendig på utenlandsreiser.

– Reise er reise. Uansett. Det er kjedelig å bli skadet på fjelltur, men dobbelt så kjedelig ikke å ha forsikring som gir deg erstatning for tapt ferie, sier pressekontakt Arvid Steen i Tryg.

Helgeturer

Forsikringsbransjen får ofte tilbakemeldinger fra folk som ikke visste at at reiseforsikringen kunne hjulpet dem på på helgeturen til norske skidestinasjoner.

Hver helg reiser tusenvis av nordmenn opp i norske fjell og skianlegg for å stå på langrenn og alpint. Har du betalt for en dyr helg på hotell, og får en skade som gjør at ferien må avbrytes etter noen timer av ferien, er det lurt å ha en reiseforsikring.

Ifølge ferske tall vet ikke 3 av 10 at reiseforsikringen også gjelder på reise i Norge. Det er aldersgruppen under 35 år som ikke husker reiseforsikring når de skal reise innenlands.

Penger tapt

– Brekker du en hånd eller fot,  får du dekket behandlingsutgiftene hos lege med reiseforsikring. Men det er småbeløp i forhold til det du har lagt ut for til hotell og andre reiseutgifter. Uten reiseforsikring er disse pengene i de fleste tilfellene tapt om ferien må avbrytes, sier Steen.

Skadeleder Ketil Voll i DNB Forsikring sier det kan være lurt å sette seg inn i hva reiseforsikringen faktisk dekker. Det er for eksempel mange som tenker at reiseforsikring er noe man bare trenger ved en utenlandsferie.

– Husk å sjekke hva den egentlig innebærer og når den gjelder. En reiseforsikring kan være så mangt. De færreste har nemlig satt seg inn i hva forsikringen dekker, sier Voll.

– Får du en skade i skinalegget, og som gjør at du må avbryte ferien din, kan en reiseforsikring hjelpe deg med å få tilbake pengene for hotell og reiseutgifter, sier Arvid Steen. (ANB)

Kommentarer til denne saken