Gå til sidens hovedinnhold

"Dette hadde vi ikke trodd om Leirfjord Sp/Frp og Rødt!"

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I det vedtatte Leirfjordbudsjettet for 2021 er rådmannen pålagt av Sp/FrP og Rødt å utrede større samhandling med andre kommuner og da fortrinnsvis Alstahaug. Foruten å utrede felles skogbrukskontor, landbrukskontor og oppmålingstjenesten ønsker de også å få utredet felles legekontor. Hva målsettingen er med disse utredningene står de ikke noe om i overnevnte forslag, og det fremkom heller ikke i budsjett debatten rett før jul.

At FrP ønsker slike utredninger er vi jo kjent med. Men at Sp og Rødt ønsker å legge ned legekontoret i Leirfjord, slik at alle våre innbyggere må dra til Alstahaug for å få legetjeneste er for Leirfjord Arbeiderparti helt uforståelig. Det å tro at Alstahaug i en utredning av felles legekontor velger Leirfjord som lokalisering er høyst urealistisk og usannsynlig.

I tillegg ønsker Sp/FrP og Rødt at kommunen igjen skal vurdere å søke om å få delta i en forsøksordning for statlig finansiert eldreomsorg. Formannskapet hadde denne saken opp til behandling i januar 2020, hvor det ble et enstemmig vedtak om ikke å søke om deltagelse i forsøksordning for statlig finansiert eldreomsorg.

Leirfjord Arbeiderparti er ikke imot å se på samarbeidsområder med andre kommuner, men det er på områder hvor vi er ekstra sårbare og ved å gjøre ting i fellesskap kan bidra til bedre tjenester for våre innbyggere.

I perioden hvor Senterpartiet styrte i Leirfjord (2011-2015) og kommunestrukturdebatten gikk for fullt, gikk Leirfjord Senterpartiet til valg på at Leirfjord skulle slå seg sammen med nabokommunene og da fortrinnsvis Alstahaug. Etter valget i 2015 snudde Leirfjord Sp og var imot sammenslåing. Nå oppleves det som om Senterpartiet har tatt på seg keiserens nye klær og innretter seg mot større kommuner gjennom vedtak og dette samtidig som de i media fremstår som motstandere av kommunesammenslåing og sentralisering.

Leirfjord Arbeiderparti, Ivan Haugland, ordfører

Kommentarer til denne saken