(Avisa Nordland)

Nettavisen: Forrige uke ble nok en gang en gjeng med kjente fjes sendt inn på en gård, 100 år tilbake i tid, der de i løpet av de neste ukene skal kjempe for tilværelsen.

Årets sesong spilles inn på Steinsjøen gård i Hurdal, hvor ivrige «Farmen»-fans kanskje kjenner seg godt igjen. Denne gården ble også brukt i fjor høst da «Farmen» ble spilt inn der.

Den kommende sesongen av «Farmen kjendis» sendes ikke på TV 2 før til neste år, men allerede nå kan kanalen avsløre hvilke kjendiser som skal kjempe om seieren i et av TV 2s aller mest populære realityshow.

– Jeg er jo glad i å vinne

En av de nye kjendisene er Christopher Mørch Husby (33). Reality-TV ga åpenbart mersmak for Mørch Husby, som hadde sin realitydebut på «Camp Kulinaris» tidligere i år. Nå er han klar for «Farmen kjendis» og kan fortelle til Nettavisen at han er både spent og glad for å være på plass på Steinsjøen gård.

– Jeg er veldig spent, men jeg var også litt usikker på om jeg skulle tørre å gjøre dette, for det er jo veldig krevende. Så jeg syntes det var litt skummelt, men jeg fant ut at jeg bare måtte si ja.

– For en mulighet dette er! Det er bare en måte du får muligheten til å leve 100 år tilbake i tid, og det er på «Farmen».

Mørch Husby tror selv hans største utfordring vil bli tålmodigheten hans, som ikke er særlig god, i tillegg til det harde arbeidet å drive en gård innebærer. Men han sikter høyt og sier selv at han går for seier.

– Vinnermotivasjonen min er ganske høy, jeg er jo glad i å vinne. Det kommer veldig naturlig til meg, ikke det å vinne, men at jeg har veldig lyst til å vinne og få til ting. Men dette kan bli tøft altså. Alt her er jo vanskelig!

De nye kjendisene har allerede rukket å bli kjent med hverandre, og Mørch Husby kan fortelle at det er god stemning i gruppen. Enn så lenge.

– Jeg tror vi alle har lyst til å holde humøret oppe her inne, så det skal jeg jobbe for. Akkurat nå er det veldig god stemning mellom alle, men det er klart at det kan forandre seg etterhvert med lite mat og søvn.

Christopher Mørch Husby hadde en slu plan om å snike med seg en gjenstand inn på gården. Se hva og hvordan det gikk i videoen under:

Vil savne hjemme og barna

En som definitivt skal hjelpe til med å holde humøret oppe i gruppen de neste ukene er komiker Espen PA Lervaag (44).

Lervaag forteller at han har sett både «Farmen» og «Farmen kjendis» i årevis og er stor fan av konseptet, så da telefonen om han ville være med i neste sesong kom var han ikke vanskelig å be.

– Jeg har alltid tenkt at det må være gøy å reise 100 år tilbake i tid og få lov til å være med på den opplevelsen der. Jeg tror det passer meg litt, for jeg tror jeg er flink til å leve meg inn dette. Så får vi bare håpe at jeg har rett i de antagelsene der. Jeg begynner å lure litt nå, sier han med en god latter.

Les også: Espen Lervaag: - Jeg var alkoholiker i fire år

Lite mat, lite søvn og mye jobb tror ikke Lervaag vil bli et problem, men han forteller at det er to ting han vil savne fra livet i 2022.

– Barna mine kommer jeg til å savne. Savnet av hjem er nok den største utfordringen her. Når vi begynner å tenke på en varm dusj eller det å kunne kjøpe mat akkurat når man vil ha det. De tankene er nok det jeg gruer meg mest til, for de kommer jo til å komme.

– Også vil jeg savne snus!

Men selv om savnet etter både snus og fastfood kan bli stort, har han ingen plan om å gjøre som forrige sesongs deltakere. Enkelte husker kanskje at flere av deltakerne i forrige sesong smuglet en rekke varer fra utsiden inn på «Farmen kjendis»-gården til en prislapp på over 30.000 kroner. Blant varene skal det ha vært sjokoladeplater, kebabruller, rødvin, sprit, kaffe, saft og olje.

– Jeg skjønner ikke at de klarer det sånn nervemessig, jeg hadde gått rundt og vært nervøs hele tiden. Det er det jeg ikke hadde taklet. Men hvis noen andre har nerver til det, gjør det ikke meg noe.

– Jeg skjønner at fristelsen kommer.

– Jeg skal sove mye her inne

Et annet kjent fjes som skal inn på Steinsjøen gård er TV-profil Aleksander Sæterstøl (26). Han har likhet med sine meddeltakere alltid syntes «Farmen kjendis» ser ut som et gøy program å være med på, og endelig fant han tid til å være med selv.

– Jeg kunne ikke si nei. Jeg har blitt spurt et par ganger før også, men da har det ikke passet. Så nå er jeg veldig klar, sier han.

26-åringen går inn på «Farmen kjendis» med mottoet «du må ha det drit for å ha det bra» og allerede første dag kjenner han på at gårdslivet tar på. Selv er han helt klar på hva hans sterke og svake sider inne på gården kommer til å bli.

– Styrken min her inne er nok at jeg er en god arbeidsressurs. Jeg kommer til å jobbe mye og jeg liker å bruke kroppen og fysisk arbeid. Men jeg kan jo ikke en dritt. Jeg kan bare bære, løfte og slå, men jeg kan jo ingenting om dyr eller håndverk eller smi, ingenting.

Reality er imidlertid ikke ukjent for Sæterstøl. Han deltok nemlig i den niende sesongen av «Paradise Hotel» tilbake i 2017, og den gang ble han nesten kjent for å være en deltaker som ofte tok seg en blund. Det har han planer om å fortsette med.

– Jeg skal sove mye her inne og, det kan jeg love dere! Kanskje ikke like mye som på «Paradise Hotel», for jeg må jo jobbe litt og. Men jeg skal nok finne meg et fint, hemmelig sted å sove.

Under sitt forrige realityopphold traff han også kvinnen i sitt liv, nemlig Martine Lunde. Lunde har deltatt både på «Farmen kjendis» og «Torpet kjendis» tidligere, men Sæterstøl har verken forberedt seg til oppholdet eller spurt kjæresten om råd.

– Jeg prøvde å gå litt opp i BMI før jeg kom inn her, som er helt motsatt av det jeg gjorde da jeg skulle inn på «Paradise Hotel» sånn at jeg har ha noe å gå på, men ingenting annet. Martine har baret rådet meg til å jobbe mye, ha godt humør og spraye alle klærne mine med parfyme før jeg reiste inn, sier han med et smil.

– Jeg kunne faktisk ikke forberedt meg mer!

En som derimot har forberedt seg godt til «Farmen kjendis»-oppholdet er skuespiller Aslak Maurstad (30). Han kan fortelle han har øvd på alle tvekampøvelsene, i tillegg til at han har sett alle sesongene.

– Jeg har forberedt meg veldig mye, hvis jeg skal tippe har jeg nok forberedt meg mer enn alle de andre til sammen. Jeg har øvd masse på alle tvekampgrenene, hyret inn PT og trent masse, for jeg er jo svak. Jeg er jo en liten fisle på 59 kilo, og har ingen gårdserfaring. Jeg måtte få meg de fordelene jeg kunne før vi kom inn hit, så jeg kunne faktisk ikke forberedt meg mer!

– Taktikken min er å ikke bli førstekjempe, for da må jeg velge noen som er større enn meg fysisk og da kommer de til å velge tautrekking og da har jeg ikke sjans. Da kan jeg like gjerne pakke bagen og reise. Så jeg skal gjøre alt jeg kan for å ikke bli førstekjempe.

Men selv med gode forberedelser og en taktikk han håper tar han langt i konkurransen, har ikke Maurstad nødvendigvis et behov for å stå igjen til slutt.

– Det er ikke viktigst at jeg vinner, men jeg synes det er morsomt å gjøre ting når jeg prøver å yte maksimalt og tester hvor god det er mulig for meg å bli.

– Det eneste jeg har tenkt er at det er synd om jeg ryker som førstemann, for da blir du automatisk sett på som den svakeste. Selv om det er veldig mange tilfeldigheter som har å si med hvem som ryker ut først, så ser det bare så dumt ut og at man egentlig ikke hadde noe på gården å gjøre.

Skulle aldri være med på mer reality

Influenser og realityprofil Sofie Karlstad (25) er også klar for «Farmen kjendis».

Hun har tidligere sagt til Nettavisen at hun aldri skulle være med på reality igjen etter en dårlig opplevelse med en britisk TV-produksjon tidligere i år, men her står hun. For etter at hun føler hun ble klippet feil i britiske «Ex on the Beach Celebrity» var hun i utgangspunktet ferdig.

– Jeg har egentlig vært ferdig med reality siden jeg var med på «Paradise Hotel» i 2019, men jeg føler dette er litt annerledes. «Ex on the Beach Celebrity» takket jeg ja til fordi det var veldig godt betalt og kort innspilling, pluss at det handlet om å finne kjærligheten. Nå ble det jo ikke noe kjærlighet der heller, så jeg tror ikke jeg skal på et sånt type program igjen.

– Men «Farmen» har jeg sett hver eneste sesong av siden jeg var bitteliten sammen med mamma, så dette er et program vi syntes er veldig stas. Så å være med på «Farmen kjendis» ser jeg bare positivt på. Jeg vil heller være «Farmen»-Sofie enn «Paradise Hotel»-Sofie, det må jeg si.

Hun tror imidlertid ikke det blir noen bonderomanse inne på gården denne sesongen.

– Absolutt ikke. Etter alle de programmene jeg har vært med i, hvor de faktisk prøver å spleise meg med noen og ikke har klart det, så tror jeg dessverre ikke «Farmen kjendis» blir noe annerledes.

Karlstad har i likhet med et par andre deltakere også blitt spurt om å være med tidligere, men etter at det viste seg at hun den gang var kjæreste med en av eksene til en annen deltaker ble hun ikke plukket ut.

– Jeg tror nok det var derfor jeg ikke ble med den gang. De prøver jo å se om man passer inn med den gjengen som allerede er bekreftet, så de hadde nok allerede valgt seg ut noen influensere, sier hun kryptisk.

Gjengen over er imidlertid ikke alene om å sjekke inn på den nye «Farmen» gården. Disse skal også være med i årets «Farmen kjendis»:

Elin Tvedt (48)

Programleder

Ingrid Vik Lysne (31)

Gründer og jobber i Fæbrik

Lina Adampour (37)

TV-profil.

Malin Nesvoll (32)

Youtuber og influenser.

Marit Adeleide Andreassen (55)

Skuespiller.

Trond Moi (52)

Kokk.

Ørnulf Høyer (65)

Gründer og kleskonge.