Konserter i fleng, friluftsliv og foredrag - det skjer mye på Helgeland den neste uken

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Alstahaug

Sigridkongressen: Sigridkongressen starter med gründervorspiel på gammelKINOn i ettermiddag torsdag. Videre blir det flere foredrag, underholdning, lotteri og servering i Kulturbadet fredag. Ingrid Evertsen er konferansier. Lukas Ivarrud skal opptre og foredragsholderne er blant annet Petter Nyquist og Jørgen Skavlan.

Les mer: Topper Sigrid-kongressen med Petter Uteligger og fembarnsmor som tok et viktig veivalg

Jørgen Skavlan klar for Sigridkongressen - programmet er komplett

Alf Knutsen skal være foredragsholder under årets Sigridkongress

Gledesspreder, Røde Kors-ildsjel og kattehjelper – disse 10 hverdagsheltene får billetter til Sigridkongressen

Nettverksbyggeren Elsa Laula Renberg: Lørdag åpnes en utstilling om Renberg – den personen som framfor noen har æren for at det aller første samiske landsmøtet fant sted i Trondheim i februar 1917 på Petter Dass-museet. Foredrag ved Vefsn Museums leder Kari Sommerseth Jacobsen.

Les mer: Uenighet om Elsa ble født i Susendal eller ei

Nå får hun egen utstilling

Åpning: Utstilling om Elsa Laula Renberg åpner på Petter Dass-museet med foredrag av Kari Sommerseth Jacobsen (bilde). foto: stine skipnes

Åpning: Utstilling om Elsa Laula Renberg åpner på Petter Dass-museet med foredrag av Kari Sommerseth Jacobsen (bilde). foto: stine skipnes

Prosjekt svensk, fra Bellmann til ABBA: Tjøtta sangkor inviterer til en helaften med tapas og sang på Gammelkinon lørdag kveld. Påmelding for mat.

Workshop: UKM HALD arrangerer workshops i dans, musikkproduksjon, digital fortelling og kunst lørdag og søndag. Påmelding.

Sjakk: Sandnessjøen Sjakklubb inviterer til åpen spillekveld på Ura skole mandag ettermiddag.

Åpen kafé og mer: Mandag er alle i Sandnessjøen og omegn velkommen til Frelsesarmeens lokaler for å spise vafler, kake, lese helgens avis, spille spill eller bare slappe av sammen med en gammel eller ny bekjent. Frelsesarmeen har flere arrangement i Sandnessjøen denne uken. Tirsdag er det bibel og bønn og onsdag er det Hjemforbundsmøte for kvinner.

Babysang: Babysang på menighetssenteret tirsdag formiddag.

Dønna

Årsmøte: Løkta IL har årsmøte på Løkta skole mandag kveld.

Grane

Premieutdeling: Alle deltakere i fjelltrimmen 2017 inviteres til premieutdeling på Trixie i kveld torsdag. Premieutdeling, kåseri og servering.

Årsmøte: Grane pensjonistforening har årsmøte tirsdag ettermiddag på Trixie.

Årsmøte: Svenningdal arbeiderlag og kvinnegruppe har årsmøte hos Laila og Einar Fjerdingøy tirsdag kveld.

Hattfjelldal

Strikkekafé: Strikking, enkel servering og loddsalg på bo- og servicebygget mandag kveld. Arrangør er Hattfjelldal husflidslag.

Herøy

Lesestund: Herøy frivilligsentral Møtestedet arrangerer lesestund i formiddag torsdag. Dette skjer på Storstua, og det blir servering av kaffe og frukt.

Mandagstrimmen: Det er trim for eldre mandag formiddag i Fellesstua i Karolineveien.

Dagsenter: Sosialt samvær for eldre. Bingo, kaffe og kaker på Storstua i Herøy omsorgssenter. Arrangør er Tirsdagsklubben.

Leirfjord

Krinalefsekurs: Helgelandsmat og Didakt AS arrangerer krinalefsekurs med Wenche Marseliussen som kursholder lørdag formiddag. På kurset lærer deltakerne å bake krinalefse og koke brungomme.

Lysløyperenn: Leirfjord IL Ski inviterer til lysløyperenn på Kviting i kveld torsdag. Start på Tverlandet grendehus. Påmelding.

Vefsn

Festmøte: Frelsesarmeen inviterer til festkveld i kveld torsdag. Sokneprest Ragnhild Fasseland er andaktsholder. Sang og musikk, bevertning, lodd og fellesskap.

Lytt på nytt: Festivalen fortsetter i kveld torsdag med «Lytt på nytt med Arvid» i Mosjøen kulturhus. Her blir årets festivalkomponist Arvid Martinsen presentert med en helaften. På programmet står høydepunkt fra musikalen Heming Unge, nye og gamle komposisjoner. Fredag blir det lunsjkonsert med Arvid Martinsen og musikervenner på Kulturverkstedet.

Les mer: Festivalkomponist byr på egen musikk og presenterer unge talenter: – Det er en stor ære, en skikkelig ego-uke

Sjøgata live: Garasjepuben, Kulturverkstedet, Gilles kafe og Fru Haugans hotell samarbeider om festivalen Sjøgata live. Slomp opptrer på Garasjepuben fredag, Jan Arild Sørnes i Fruen Bar fredag og Høst på Gilles kafe fredag. Hank von Hell gjør Cornelis Vreeswijk og Johnny Cash på Fru Haugans Hotell fredag kveld. I tillegg er det mange konserter lørdag. Hornmusikken Fram, Brønnøysund Musikkorps og Mosjøen Hornmusikk opptrer på Kulturvekstedet, The Jensies, Hans Arne Forsback med band, The Shades, Ola Øien, Barely Legal Band, Skill & Tones og Guns'n roses tribute på Gilles kafe. Dekstra Large og Helgeland 8-bit Squad, Jan Arild Sørnes og DJ Vegard spiller på Fru Haugans hotell. I tillegg deles Gilles prisen ut lørdag kveld.

Barely legal band: Dette er et av de mer lokale bandene som spiller på Sjøgata live. Denne gjengen opptrer på Gilles lørdag.

Barely legal band: Dette er et av de mer lokale bandene som spiller på Sjøgata live. Denne gjengen opptrer på Gilles lørdag.

Beer makers dinner: Vefsna Ølklubb og Fru Haugans Hotel inviterer til årets første Beer Makers Dinner med hotellets nye superkokk, Thomas Eidsaune, bak grytene og øl fra hotellets egen leverandør, Mack Mikrobryggeri fredag kveld. Påmelding.

Les mer: Ølklubben vil skape aktivitet på spisestedene i Mosjøen: - Mosjøen er på ølkartet internasjonalt

Malelørdag: Maleklubben Paletten inviterer alle tegne- og maleglade til malelørdag på Mosjøen skole.

Popaften: Big Twist og Take Five leverer Non-stopp dansemusikk på Sneppen lørdag kveld.

Kom deg ut: Kom deg ut dagen i Vefsn arrangeres i Mosåsen søndag av Brurskanken turlag. Det vil være quiz opp mot Mostjønna. Bål og servering på Mostjønna.

Søndagsmøte: Frelsesarmeen inviterer til søndagsmøte med tale, sang og musikk, fellesskap og kaffe i sine lokaler. Bønnemøte før møtet starter.

Quiz: Mandag er det quiz på Gilles kafe.

Temakafé: Kreftforeningen inviterer til temakafe på Qvales kafe tirsdag kveld. Denne gangen er tema informasjon fra Mosjøen Helsekostsenter.

Matutdeling: Frelsesarmeen inviterer til matutdeling og enkel servering tirsdag ettermiddag. Her kan folk som har behov for noen å snakke med, kaffe og en matbit komme.

Onsdagstur: Brurskanken turlag har sin faste, åpne gåtur på onsdag formiddag. Turmål er ikke bestemt, men oppmøte blir på Litjenget.

Russerevy: Mosjøen Rødruss 2018 arrangerer «No eller Aldri» russerevy i Mosjøen Kulturhus. Revyen har premiere onsdag.

Artikkeltags