Se hva som skjer på Midt-Helgeland den neste uken

Glein: Nesten alle medlemmene i Glein spellmannslag er bosatt på eller nært Glein. foto: Kåre Hansen

Glein: Nesten alle medlemmene i Glein spellmannslag er bosatt på eller nært Glein. foto: Kåre Hansen

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Alstahaug

Det skjerPetter Dass: Torsdag til søndag denne uken går årets utgave av Petter Dass-dagene av stabelen på Alstahaug og i Sandnessjøen. Petter Dass-dagene har siden 1983 vært en av landets sentrale kulturfestivaler. Med utgangspunkt i livet og diktningen til Petter Dass har festivalen som mål å være en variert festival med særlig fokus på litteratur, musikk og bildekunst. I år vil festivalen ha fokus på det tredje bud: «Du skal holde hviledagen hellig». Tematikken har et historisk perspektiv og knyttes opp til dagens multireligiøse samfunn. Linn Ullmann er årets festivalforfatter, og årets festivalkunstner er Hugo Aasjord.

Konsert: Marthe Valle holder konsert i Alstahaug kirke torsdag. Hun har gitt ut tre plater og fikk Spellemannspris for «årets nykommer i 2006». Marthe har mange års erfaring som liveartist, og deltok høsten 2010 i X-factor på TV 2 der hun kom til finalen.

Poesi: Lørdag byr Petter Dass-museet på Ellen Wisløff: «Ren poesi for hundre tusen». I 2015 ga Wisløff ut boka «Ren poesi» på Cappelen Damm, som kom på bestselgerlistene og solgte i 44 000 eksemplarer.

St.hans feiring: St. Hans-feiring under Petter Dass-dagene med konsert for hele familien ute ved brygga på Alstahaug. Christine og Stjernetellerbandet har gitt ut to Spellemannspris-vinnende barneplater, og spiller rundt omkring på barne- og familiefestivaler i Norge.

Konsert: Halvdan Sivertsen slapp plata «Ennu ikke landa» vinteren 2017 og har siden vært på turné med repertoar fra denne. Han holder Petter Dass-dagenes avslutningskonsert i Alstahaug kirke søndag.

Dønna

Vømmelkonsert: Glein Spællmannslag er et nystartet og forholdsvis kortreist band. De spiller hovedsakelig vømmølmusikk. Konsert på Fryseriet fredag.

Grane

St. Hans: Trofors Skilag ønsker alle velkommen til St. Hansfeiring på Fjellbekkmoen lørdag kveld. Det blir salg av rømmegrøt, grillmat, kaffe, brus og kaker. Loddsalg og trekking av gevinster.

Hattfjelldal

Kurs: Fredag holder Gryteselv fjellgård kurs i ville vekster til mat og drikke.

Leirfjord

Loppemarked: UL Framsteg arrangerer sommerkafé med loppemarked hver torsdag i juni, juli og august. Mange fine lopper, men tar gjerne imot nye i løpet av sommeren. Salg av kaffe og kaker. Velkommen.

Sommeråpent: Bergh-brygga i Leirfjord har åpent onsdag-søndag. I sommer er det utstillingene om nordlandsbunaden, som er 90 år i år, og om nesnalobben, et kjært fottøy som vises fram. I tillegg står den gamle butikken åpen.

Vefsn

Temakveld: Er du ung og har mistet en venn eller familievenn? Møt oss til en prat om de vanskelige tankene. «Når vi mister en av våre kjære» er tema på Qvales kafe i Chr. Qvales gate 36 i kveld torsdag. Det er oppfølgingsteamet for psykisk helse i Vefsn kommune som inviterer.

Konsert: Siste kveld med gjengen: 3MU ved Mosjøen videregående skole inviterer til avslutningskonsert i aulaen kveld torsdag. De kjører på med godbiter og det aller beste 3MU har å by på av musikk og underholdning. Fri inngang.

Lunsjkonsert: Fiolinmusikk og litteratur til lunsj. Musikk av Edvard Grieg, Ludwig van Beethoven, Samuel Barber og Pablo de sarasate står på programmet til fredagens lunsjkonsert. Utøvere er Tor Alvin Wika, fiolin og Franziska Wika, piano. Tor Martin Leines Noras leser egne tekster.

Pub: The Drunken Sailors spiller på Garasjepuben fredag 22. Juni. The Drunken Sailors spiller akustisk irsk, roots, americana, country og blues, med et lydbilde preget av fiolin, munnspill, perkusjon og gitar.

Utstilling: I anledning verkets 60-års jubileum har Vefsn Museum og Alcoa gleden av å invitere til åpningen av utstillingen «Aluminiumsbyen Mosjøen». Utstillingen åpner fredag 22. juni kl. 12 på Jacobsenbrygga i Sjøgata. Utstillingen vil være åpen ut året.

Åpen gård: Fjellgården i Skjørlægda holder åpent søndag. Kvalfors bygdelag serverer kaffe og nåko attåt – pølser til ungene! Fellestur med DNT–Brurskanken Turlag med oppstart fra parkeringsplassen i Eiterådalen.

Grottetur: Søndag arrangerer Naturlige Helgeland guidet tur til Øyfjellgrotta like utenfor Mosjøen. Arrangøren har utstyret man trenger for å gjennomføre turen gjennom grotta.

Grilling: Hvis man elsker å grille, eller drømmer om å lære det, kommer nå muligheten rullende rett til døren. 25. juni kommer Webers grilleksperter til Mosjøen for å spre grillglede og holde inspirerende hands-on sommergrillkurs. Kurset vil finne sted på Extra Bygg Mosjøen

Vil du ha ditt arrangement inn her neste uke? Legg det inn her.

Artikkeltags