Alstahaug

Utstillingsåpning: Kulturbadet og Kulturbadet Galleri i samarbeid med Petter Dass-dagene inviterer til utstillingsåpning i kveld torsdag. Utstillingen er Elisabet Alsos Strand sin «MOKUHANGA-tresnitt», og vises i perioden 7.- 24. juni.

Historisk reise: Bli med Helgelendingen på en historisk reise til Alstahaug og Tjøtta tirsdag. Denne gangen med tema fra krigen og tiden etter. Turen tar blant annet for seg Seekommandant Sandnessjøen og besøk på krigskirkegårdene på Tjøtta hvor mer enn 9000 krigsofre er gravlagt som følge av Rigeltragedien og «Operasjon Asfalt». Omvisning i Alstahaug Kirke, formiddagskaffe med vaffel og lunsj på Petter Dass museet er også inkludert i turen. Arrangør er Helgelendingen og Naturlige Helgeland.

Tur: Landsforbundet for offentlige pensjonister arrangerer tur til Helgelandsbasen/Horvnes i Sandnessjøen og videre til Wang-brygga i Bardal i Leirfjord torsdag 14. juni.

Brønnøy

Konsert: Lokal Kraft spiller på Persplassen i Hommelstø lørdag. Bandet lover god stemning og allsang, med kjente hits fra rock, blues, country og mye mer.

Dønna

Antikk og bruktmarked: BI kveldsom arrangerer årets store antikk og bruktmarked i slaga lørdag formiddag. Mange fine antikke gjenstander, både møbler, kopper og kar, maritimt, gammelt verktøy, gammelt Egersund og Porsgrunn. Unike uten bord laget av rekved.

Grane

Sommerfest: Trofors fellesmisjon inviterer til sommerfest på Stabbforsmo Bedehus lørdag kveld. Andakt ved Valborg Ørjevatn, sang og musikk sosialt samvær med bevertning.

Granedagan: Dagan arrangeres 11.–17. juni. På programmet denne uken står blant annet lunsjtrim med Yngvar Andersen fra NRK Puls på Vegset kunstgressbane mandag, inspirasjonskveld med navn «Grane OPP av sofaen» mandag og premiere på granerevyen «#Oss åg» på Grane samfunnshus onsdag. Grane IL spiller mot Mosjøen IL 2 på Vegset kunstgressbane onsdag.

 

Hattfjelldal

Stedsnavnseminar: Helgeland museum avdeling Hattfjelldal arrangerer stedsnavnseminar på Sijti Jarnge fra i dag torsdag til fredag i forbindelse med at Hattfjelldal har blitt sørsamisk språkforvaltningskommune. På programmet står blant annet foredragene «Fortielse av samiske stedsnavn».

Vårkonsert: Helgeland kammerkor inviterer til konsert i Susendal kirke lørdag. Dirigent er Christopher Eva.

Leirfjord

Sommerkafé: Det blir sommerkafe med loppemarked på Ungdomshuset i Levang i ettermiddag torsdag. Mange fine lopper, men tar imot nye i løpet av sommeren.

Tur: Landsforbundet for offentlige pensjonister arrangerer tur til Helgelandsbasen/Horvnes i Sandnessjøen og videre til Wang-brygga i Bardal i Leirfjord torsdag 14. juni.

Vefsn

Disney show: Det blir Disney show med sang og dans på Ungdomslokalet Mosjøen i ettermiddag torsdag. Familieforestilling der unge og voksne sangere framfører kjente sanger fra ulike Disney-filmer sammen med dansere fra Balance juniorkompani. Ungdommene opptrer med flotte prinsessekjoler og andre kostymer. Sanger fra filmer som Askepott, Vaiana, Den lille havfruen, Frost, Descendants, Løvenes konge, Modig og mange flere. To forestillinger.

Lunsjkonserten: Fredag formiddag blir det lunsjkonsert på Kulturverkstedet med Øivind Mikalsen og Maren Lindseth Pettersen. Det blir musikk av Grieg og Bach, og Tor Martin Leines Nordaas leser to snutter fra boka «Om og menn.»

Rusfri dag: Frelsesarmeen i Mosjøen markerer Rusfri dag på Sjøsiden Senter fredag. Servering av kald drikke og materiell fra aksjonen.

Quiz: Fredag er det duket for ny musikkquiz på Gilles Cafe. Her blir det gjenhør med musikk fra 1960-tallet og fram til i dag. Det blir også muligheter for både allsang og en dans hvis noen føler for det. Mandag er det stor sesongavslutning for Gilles-quizen. Her skal vårsesongen oppsummeres og quizerne skal hylles og salutteres. Quizmaster Ole Eli oppfordrer alle til å komme for å se på hvordan quizen foregår og eventuelt komme sterkt tilbake til høsten.

Bryggerpub: Fredag blir det Bryggerpub med Austmann på Nano. Arrangør er Vefsn Ølklubb.

Pokémon: Lørdag blir det nybegynnerkurs i Pokémon på Spillfreak i C.M. Havigs gate 18. Det er gratis å delta og Mosjøen Spillforening stiller med kyndig veiledning.

 

Åpen scene: Temaet er bølger for åpen scene i Mosjøen Kulturhus lørdag ettermiddag. Elever på visuell kunst og piano i Vefsn kulturskole har arbeidet med tema Bølger. Resultatet får du se og høre i kulturhuset.

Lavvomiddag: Matkollektivet i Vikgården og Fru Haugans Hotel møtes til kokkekamp i lavvoen utenfor Vikgården lørdag. Kokkene samarbeider om en flerretters meny hvor begge restaurantene henter fram det beste de har å by på. Bådin Bryggeri setter øl til maten.

Skilsmissekonsert: Barely Legal Band holder avskjedskonsert på Gilles lørdag. Det blir spilt en heftig og variert z-liste, med pop, blues og funk. Bandet er Ulrikke Nilsen, Leander Hjerpås, Kent-Harry Johansen, Sander Kaasen, Sander Moby Røreng, Emma Aleksandra Odden, Johanne Marie Båtstrand og Mikkel Frøshaug.

Helgelandsskeid: Avholdes på Kjærstad Stadion i Mosjøen førstkommende lørdag. dette er en konkurranse for de tre særnorske hesterasene nordlandshest/lyngshest, dølehest og fjordhest. Konkurransen har 5 årsjubileum i år og trekker deltakere fra hele helgelandsregionen fra Brønnøy i sør til Mo i Rana i nord.

Garasjepuben: Siana & Ben Rodgers live i Garasjepuben lørdag.

Oladalsmarsjen: Søndag går Oladalsmarsjen fra Sandvikbakken i Eiterådalen til Oladalen i Skjørlegda. Arrangør er Oladalens Venner.

Grotting: Naturlige Helgeland inviterer til turen «Øyfjellgrotta – inn i det mørke og ukjente» søndag ettermiddag. Øyfjellgrotta er 500 meter lang kalksteins-grotte som ligger rett ved Mosjøen. Denne grotten er utfordrende nok for det fleste og en spennende tur med noen trange partier, litt kryping, en underjordisk elv (tørr på sommeren) og mye å se i fjellet for et våkent øye. Påmelding.

Historisk reise: Helgelendingen og Naturlige Helgeland arrangerer tur til Alstahaug og Tjøtta tirsdag.

Babykino: «Tully» står på plakaten under babykinoen i Mosjøen kino onsdag. Filmen handler passende nok om den trøtte trebarnsmoren Tully.

Onsdagstur: Brurskanken turlag inviterer til siste onsdagstur før sommeren til Stavassdalen. Oppmøte på Stavassgården, så går turen videre til Stavassætra eller Stavatnet. Stort grillparty etterpå og mulighet for overnatting.

Kveldstimen: Kveldstimen på Jacobsenbrygga onsdag kveld arrangeres av Vefsn Museum. Kulturhistoriker Kari Sommerseth Jacobsen holder foredraget «Nye funn omkring Nordlandsbunaden 90 år». 3.etg på Jacobsenbrygga. (ikke heis)

Vil du ha med ditt arrangement i neste ukes «Det skjer?» Ta kontakt på www.helg.no/vis/kalender eller send e-post til benedicte@helg.no