Jazz, juleby, advent og julegrantenning - se hva som skjer på Midt-Helgeland den kommende uken

DEL

Vefsn

Lunsjkonsert: Distriktmusikergruppa under navn «Doi Doi» kommer til fredagens Lunsjkonsert på Kulturverkstedet kl. 12.00 med en spennende program! Gunn Sæter på klarinett og bassklarinett og Geir Allan Reitan på piano. Velkommen til en fantastisk musikalsk lunsj!

Fredagsmøte på Bedehuset: Normisjon arrangerer fredagsmøte kl. 18.00. Sang, quiz, åresalg, kveldstanker. Fellesskap med kaffe i peisestua etter programmet. Åpent for alle.

Hekla Stålstrenga: Fredag kl. 18.30 er det konsert med Hekla Stålstrenga i Dolstad kirke.

Julegrantenning: Lørdag er det julegrantenning på Mosjøen torg kl. 16.00-17.00. Det blir underholdning fra scenen, Mosjøen Hornmusikk spiller til juletregang, Kari Sjursen leser juleevangeliet, det er gratis hesteridning i sentrum og skøytebane på torget. Julenissen kommer og reinsdyret Pepper tar turen til Mosjøen.

Julemesse: Aktivitetsgruppa for eldre på Granmoen arrangerer sin årlige julemesse lørdag ettermiddag. Messa er i den nyoppussa Håvardstua på skolen, og arrangøren ønsker velkommen til en koselig førjulsstund med salg av håndarbeid og kaffe.

Bedehuset: Lørdag kl. 11.00-14.00 er det lørdagsåpent på Bedehuset.

Førjulsdag: Helgeland Folkehøyskole inviterer til en hyggelig dag for hele familien lørdag kl. 15.00. For små og store blir det julegrøt, julerebus, salg av kaffe og kaker og ikke minst basar med besøk av Vefsn Soulchildren og konsert. Alle inntekter går uavkortet til Watoto.

Julemesse: Lørdag arrangeres det julemesse på Betel i Mosjøen. Salg av diverse håndarbeid og bakervarer. Kaffe og kaker selges hele dagen, mens risgrøt og rømmegrøt selges fra kl. 12.30.

Balance: Søndag kl. 18.00 er det juleavslutning med Balance Mosjøen Danseforening i idrettshallen på Kippermoen. Alle er hjertelig velkommen. Det blir salg av pølser, kaker, kaffe og mere. Vi har også hørt rykter om at nissen kommer på besøk!

Olderskog: Søndag kl. 16.00 inviterer Vefsn skolekorps til tradisjonell julegrantenning på Olderskog skole.

Julemesse i Marka: Søndag kl. 12.00-16.00 er det julemesse på landbruksskolen i Marka. Det blir mange stand med hjemmelaget bakervarer, husflid og ungdomsbedrifter.

Kveldstimen: Journalist Anne Severinsen holder foredraget «Med havet som kirkevei» på Jacobsenbrygga tirsdag kl. 19.00.

Vefsn hagelag: Tirsdag kl. 19.00 er det julemøte i Vefsn Hagelag på Kulturverkstedet. Laging av juledekorasjoner, grøtservering og korsang. Tor Martin Leines Nordås leser og selger bøker. Det blir også tradisjonelt loddsalg med fine gevinster. Påmelding tlf./ SMS 415 66 380 innen fred. 30. november. Alle er hjertelig velkommen.

Adventskonsert: Mosjøen Hornmusikk spiller adventskonsert i Dolstad kirke tirsdag kl. 19.00.

Onsdagstur: Onsdag kl. 10 starter Brurskanken turlags ukentlige gåtur. Start er parkeringsplassen ved Krinkelkroken barnehage og mål er Rynesåsen. Kaffe og bål.

EØS-avtalen: Nordland Nei til EU sammen med Vefsn Nei til EU (inkludert Grane og Hattfjelldal) holder åpent møte om Jernbanepakke 4, privatisering og EØS-avtalen på Kulturverkstedet onsdag kl. 18.30.

Rapport fra Kenya: Geir Gisnås med flere orienterer om hjelpearbeidet som Linda og Stig Ove Abildsten Gisnås driver i Kenya. Det skjer på Mosjøen bedehus onsdag kl. 18.00-19.30. Øyevitneskildringer. Kom og hør og still spørsmål. Åpent for alle. Samvær med kaffe i peisestua etter møtet.

Nordnorsken: Utstillinga åpnet på Jacobsenbrygga onsdag og blir stående til 17. februar.

 

Alstahaug

Kåserikafe: Tittelen på fredagens kåserikafe kl. 12.00 på Petter Dass-museet er «På kysten siden 1904». Redaktør Morten Hofstad fra Helgelands Blad gir publikum et innblikk i den nye mediehverdagen.

Gammelkino`n: Fredag står arrangementet «Julebyen» på programmet på Gammelkino`n i Sandnessjøen. Denne kvelden får du oppleve den amerikanske crooner-aktige, jazzinfluerte jula. Fra Bing Crosby til Kelly Clarkson! Du vil oppleve en herlig taffeljazz-stemning, hvor man føler at man sitter i en av Las Vegas' beste hotellbaren og bare venter på at The Rat Pack skal komme slentrende inn, lover arrangøren.

Mossa: Fredag kl. 19.00 er det storfint besøk i Kulturbadet når Mossa m/ gammel gitarist kommer på besøk. Bak rollefiguren Mossa finner vi Ingrid Evertsen som er skuespiller og standup komiker.

Advent på Alstahaug: Petter Dass-museet er åpent fredag 30. november kl. 10:00 til søndag 2. desember kl. 17:00. Kom i julestemning når vi inviterer til en tredagers førjulsfest med musikk, mat, håndverkssalg og barneaktiviteter på Alstahaug, skriver arrangøren.

Julegrantenning: I forbindelse med julegrantenninga i Sandnessjøen lørdag holder Gammelkino`n åpent. Det blir salg av kaffe, kaker med mere. Julefilm og pølser til barna fra 13.00-15.00.

Søvik: Alstahaug skolemusikk arrangerer julemesse og julegrantenning på Søvik lørdag kl. 15.00. Salgsmesse, konsert og enkel servering.

Dønna

Advent på Dønnes: Første søndag i advent feires på Dønnes fra kl. 12.00. Det er åpen gårdsbutikk og klokka 14.00 er det gudstjeneste i Dønnes kirke. På programmet ellers står julegrantenning, nissemarsj og den tradisjonelle grøtfesten på Vårbris.

Grane

Julekonsert: Grane sangkor inviterer til julekonsert kl. 19.00 torsdag 29. november på samfunnshuset.

Lørdagskafe: Grane ungdomslag arrangerer lørdagskafe på Grane ungdomshus kl. 10.00.

Hattfjelldal

Julegrantenning: Fredag tennes julegrana i Hattfjelldal. Det blir julemarked, juleverksted ogjulestemning i butikker og kafeer. Tenning av julegrana kl. 17:30 sammen med korpset og skolekoret ... og kanskje kommer nissen! Arrangører: Næringslivet i Hattfjelldal, Hattfjelldal Idrettslag, Frivilligsentralen.

Juleverksted: Det blir juleverksted for barn på Aruna fredag kl. 15.30.

Susendal: Store og små inviteres til julegrantenning i Susendal søndag kl. 15.00. Etterpå tenner vi fakler og rusler til kirka der man kan slå av en prat med venner, eller bare puste ut i en travel førjulstid, Litt underholdning vil det også bli. Fakler selges. Kaffesalg i kirka. Husk kontanter.

Herøy

Julegrantenning: Herøy idrettslag ønsker velkommen til julegrantenning på torget i Silvalen kl. 16.00 søndag.

Julemesse: Søndag kl. 17.00 er det julemesse i Herøyhallen. Det blir salg av diverse håndarbeidsprodukter, lefser og småkaker.

Tirsdagsklubben: Tirsdag kl. 10.00 er det sosialt samvær med kaffe og kaker på dagsenteret. Bingo og muligheter for å kjøpe lunsj.

Leirfjord

Adventskafe: Adventskafe i lokalene til det tidligere Lysstøperiet kl. 12.00 søndag.

Julemesse: Lørdag kl. 10.00-14.00 er det julemesse i Leirfjord Husflidslags lokaler på Sneppen. Det blir salg av husflidsprodukter, lodd, kaffe, kaker og saft.

Tverlandet grendehus: UL Fram arrangerer i tradisjons tro Julegrantenning på Tverlandet Grendehus lørdag kl. 14.00. Det blir salg av gløgg, grøt og kaffe.

Julegrantenning: Søndag 2. desember kl. 1.400 blir det julegrantenning i Leirfjordhallen. Julegrantenninga avsluttes til kl. 16:00 da er det lysmesse i kirka.

Artikkeltags