Alstahaug

Kåserikafe: Fredag inviterer Petter Dass-museet til kåserikafe med forfatter Tor Martin Leines Nordaas. Lytterne får høre om noe av det som er med i hans femte bok, novellesamlingen «Om og menn».

Korpskonsert: Sandnessjøen hornmusikk med venner spiller som prosjektkorpset Helgelandskysten Musikkforening. Gratis konsert i Kulturbadets foajé lørdag formiddag.

Tre søstre: Nordland teaters høstsatsing, Tre søstre, kommer til Kulturbadet onsdag kveld. Tre søstre er en av de klassiske teaterstykkene som spilles over hele verden.

Brønnøy

Doi doi: Lokalmatbutikken inviterer til lunsjkonsert med Doi doi fredag.

Helgelandsbuffé: Lørdag og søndag arrangerer Kokkelaugets Mesterlaug Sør-Helgeland og elever ved restaurant og matfag en stor matbuffé på Samfunnshuset. Det blir fisk- og skalldyr, varmmat, kjøtt og salat, brød, dessert, drikke og kaffe. Mange lokale matprodusenter er samarbeidspartnere.

Dønna

Eldrefest: Onsdag arrangerer 9.-klassen eldrefest i storstua på Dønna omsorgssenter. Middag, kaffe, kaker, åresalg, allsang og underholdning. Påmelding.

Grane

Sjakk: Grane sjakk-klubb inviterer til sjakkspilling på Gry aktivitetssenter tirsdag kveld.

Pubkveld: Svenningdal bygdelag inviterer til pubkveld på Folkets Hus lørdag kveld.

Hemnes

Høstkafe: Søndag arrangeres det høstkafe på Inderdalen gård i Korgen. Det serveres elgstek med grønnsaker, kake og kaffe. I tillegg er det åpen landhandel i eldhuset. Der selges det nystekte brød fra bakerovnen, multer og diverse produkter fra årets bærhøst, og selvsagt kamkake.

Leirfjord

Matkurs: Wenche Marseliussen arrangerer kurs på Levang i dag torsdag. Her kan deltakerne lære å bake klenning og koke grautgomme. I tillegg har hun kurs i å bake krinalefse og koke brungomme lørdag.

Medlemsmøte: Leirfjord pensjonistforening har møte i dag torsdag på Eldresenteret på Leland.

Yogahelg: Helgen blir fylt med barneyoga, mindfulness, yin yoga og dynamisk yoga. Du kan være med på hele eller deler av helga. Merethe Grønbech står bak arrangementet som holdes i Kulturhussalen på Leland. Påmelding.

Vefsn

Safting og sylting: Vefsn Hagelag har møte tirsdag på Mosjøen skole. Tema er safting og sylting ved Riina van Nuurland. Kaffe og loddsalg.

Tango: Vefsn-Ensemblets klavertrio med Trond Wika på fiolin, Randi Elise Valla på cello og Franziska Wika på piano spiller Astor Piazzollas verk «Årstidene» på fredagens lunsjkonsert på Kulturverkstedet.

Om livet og døden: I en alder av 12 år var det kun én ting Ingrid Bruun gledet seg til. Det var å dø. I en alder av 17 år prøvde Ingrid seg på sitt fjerde selvmordsforsøk, men døden var ikke for henne. I dag er Ingrid evig glad for at det ble med forsøket. «Fra erkefiende til bestevenn» formidler hvordan hun har kjempet seg til en meningsfull hverdag hvor livet er noe å glede seg over. Arrangør er mentale Helse Vefsn, Grane og Hattfjelldal. Foredraget blir på Kulturverkstedet fredag som en del av arrangementet Verdensdagen for psykisk helse.

Scrappening: Fredag til søndag blir det scrappetreff i Mosjøen for tiende gang, i aulaen ved Mosjøen videregående skole studiested Sentrum. Arrangør er Julie Evjen.

Rockekonsert: Det sveitsisk-italienske rockebandet Alto Voltaggio kommer til Gilles kafe fredag kveld.

Black & Blond: Livebandet spiller på Garasjepuben lørdag kveld. Trøndersk duo som spiller musikk for å få folk på dansegulvet.

Loppemarked: 5. trinn arrangerer loppemarked i gymsalen på Olderskog skole lørdag. I tillegg blir det kafe.

Bokkafe: Herringen bygdehus arrangerer bokkafe søndag. Bøker fra 60–70 kasser gis bort. Åpent loppemarked, salg av kaffe og kaker.

Tema kafe: Møteplass for kreftrammede, pårørende og etterlatte på Qvales kafe tirsdag. Tema er senvirkninger etter kreftbehandling.

Swingkurs: Videregående swingkurs på Kulturverkstedet starter opp tirsdag kveld. Passer for alle som har tatt grunnkurs.

Tre søstre: Nordland teaters høstsatsing «Tre søstre» kommer til Mosjøen kulturhus tirsdag. Tre søstre er en av de klassiske teaterstykkene som spilles over hele verden.

Onsdagstur: Ukens onsdagstur med Brurskanken turlag går til Grøvtjønna. Oppmøte med Kjærstad klubbhus onsdag formiddag.

Hans Børli i ord og toner: Hans Børlis jordnære og dype poesi har inspirert viseartisten Erik Lukashaugen til å tonesette tømmerhoggerens lavmælte ord. «En sliters memoarer» presenteres på Vefsn bibliotek onsdag. Arrangør er Folkeakademiet i Vefsn i samarbeid med Vefsn mållag.

Vega

Lørdagskafe: 4.-klassen arrangerer lørdagskafe på Samfunnshuset. Salg av kaffe, kaker og lodd. Underholdning.

Vevelstad

Kafe: Frivilligsentralen har kafe på Vevelstad sykehjem fredag ettermiddag. Underholdning, musikk, quiz og loddsalg. Enkel servering.