Gå til sidens hovedinnhold

- Det må sikres fullfinansiering for prosjektet før utbygging og utbetaling kan skje

Ja, Geir Arne Glad, Vefsn og hele Helgeland: SpareBank 1 Helgeland har tatt opp hansken for samarbeid på Helgeland for lenge siden.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi er en drivkraft for vekst og samarbeid og leter etter prosjekter som kan støtte opp under det. Vi har funnet begge deler i Storhallen i Mosjøen. Og for å være helt tydelig overfor redaktøren og lesere som lurer: SpareBank 1 Helgeland blir en sterkere Lokalbank og kan dermed gi mer sponsing og gaver, ikke mindre. Det sa vi for ett år siden. Det viser vi nå. Og det skal vi vise framover.

Det blir mer, ikke mindre

Også i fjor på denne tiden hevdet Geir Arne Glad på lederplass at det ville bli mindre sponsing og gaver på Helgeland som et resultat av at SpareBank 1 Helgeland og SpareBank 1 Nord-Norge ville innlede et strategisk samarbeid og bli en del av samme bankallianse. Men det er like lite sant i år som i fjor: SNN sitt Samfunnsløftet fortsetter på Helgeland, og SpareBank 1 Helgeland blir en sterkere og bedre bank som kan genere mer overskudd til samfunnsutbytte. Og vi skal fortsette å sponse bredt på hele Helgeland med hovedfokus på barn og unge og bærekraftige lokalsamfunn.

Korona skaper trøbbel, men samarbeid gjør sterk

Konserndirektør for kommunikasjon og samfunn i SNN, Stein Vidar Loftås, har allerede forklart at det er begrensinger i hvor mye utbytte det er lov å ta ut dette året hvor koronaen har herjet. Da er det fint at vi er gode på samarbeid og vet å finne løsninger som gagner lokalsamfunnene. For på samme måte som SpareBank 1 Nord-Norge blir en viktig eier for en sterkere Lokalbank på Helgeland, så har vi allerede en stødig og god eier i Sparebankstiftelsen Helgeland. Styret i Sparebankstiftelsen har gjort et preliminært vedtak som vil gi den største gaven som noensinne er gitt til et prosjekt på Helgeland med inntil 10 millioner kroner. Også SpareBank 1 Helgelands gavestiftelse vil bidra, og har allerede vedtatt å gi den nest største gaven som noen gang er gitt, med 2,5 millioner kroner til Storhallen. Det foreløpige vedtaket i Sparebankstiftelsen tar høyde for at det må sikres fullfinansiering for prosjektet før utbygging og utbetaling kan skje.

Sterkere bank gir mer overskudd

For å oppsummere: SpareBank 1 Helgeland rigger seg for en framtid med vekst på Helgeland. Vi har vært her i over 160 år og har tenkt å være her i 160 år til. Bare bedre. Og sterkere. Fordi ansatte, kunder og samfunn fortjener det og trenger det. Vi er kjent for vårt slagord som sier at vi skal være en drivkraft for vekst. Men det er mer enn et slagord for oss; det er en visjon som gir mening og retning for de ansatte og det gir resultat for våre kunder og for Helgeland. Vi er stolte av at vi har sikret lokalt eierskap og lokal styring med over 150 ansatte på Helgeland. At hovedkontorene til regionens arbeidsplasser ligger på Helgeland er avgjørende for Helgelands vekst og utvikling. SpareBank 1 Helgeland står for en verdiskaping på 200 millioner hvert eneste år og finansierer alt fra små drømmer til store bedriftsinvesteringer. Det er stor aktivitet med mange spennende prosjekter på Helgeland for tiden. Regionen trenger en sterk Lokalbank – det er vi nå klare for. En Lokalbank som fortsatt skal være en drivkraft for samarbeid, kunnskap og vekst på hele Helgeland.

Kommentarer til denne saken