"Det er ynkelig å svare dem med latterliggjøring og hets"

Av
DEL

LeserbrevSamehets og mobbing er ynkelige!

Vi kan ikke fordømme tilstandene i USA og samtidig akseptere/dyrke lokal rasisme. Det er grusomt at vi skal oppleve dette i Vefsn.

I dag står flotte folk fram og varsler om anmeldelse av samehets på den lokale FB gruppen Medvind - Bygg ut Øyfjellet. Stor anerkjennelse - Cecilia og Roy-Arne.

Vi må alle kunne debattere Øyfjellsaken uten å la nettroll sette nivå og dagsorden på debatten. Utfra det jeg ser er det mange svært kompetente politikere og ressurspersoner som deltar i meningsutvekslingen. Det er vanskelig å forstå at ikke ulovlighetene er registret - hvorfor har ingen grepet inn?

Reindriftens rettigheter er en av mange argumenter det nå fokuseres på mot prosjektet. Istedenfor å sette seg inn i saken og debattere fakta tar skremmende mange til nedlatende kommentarer.

Det beste eksemplet er utsagnet: " Det har aldri vært rein på Øyfjellet". Uten å kommentere dette utsagnet, de som har satt seg inn i saken vet at reinbeitedistriktet og den reindriftsfaglige utredningen fra Protect Sapmi foreslår å plassere alle vindturbinen på nettopp Øyfjellet!

I MTA Planen har også Eolus skrevet at det har vært reindrift i området siden 1600 tallet.

Mobbing- og samehets har fått vokse seg sterk og virker nå å være allment akseptert hos skremmende mange i vårt lokalsamfunn.

Uansett ståsted i saken - når den lokale reindriftsnæringen opplever at livsgrunnlaget deres trues, er det ynkelig å svare dem med latterliggjøring og hets. Det slår nådeløst tilbake på avsender!
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags