"Det er med undring jeg konstaterer at Leirfjord Sp har gjort helomvending"

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Voksenopplæringa i Leirfjord

Det er med undring jeg konstaterer at Leirfjord Sp har gjort helomvending da saka om voksenopplæring var til behandling i kommunestyret 16.11. Undring fordi Sp hadde ordføreren da vi i 2015 sa opp avtalen med Alstahaug om norsk og samfunnsfag og utvida tilbudet i Leirfjord. I tillegg satt også dagens opposisjonsleder i formannskapet.

Undring også fordi Sp har vært konsekvent: De har både i kommunestyret, 18.06.20, og formannskapet, 03.11.20, stemt mot nedlegging av voksenopplæringa og også mot nedbemanning av flyktningetjenesten.

Jeg trodde grunnen til dette var at Sp kjente til utfordringene flyktningene og flyktningetjenesten hadde i forbindelse med at tilbudet var i Alstahaug. Av ulemper som vi den gang ville unngå kan nevnes: - få bussavganger gjorde at elevene måtte vente på buss i mange timer,

-færre undervisningstimer enn det som ble gitt i Leirfjord,

-vanskelig å kombinere med språkpraksis,

-utfordrende i forhold til deltagere med små unger. Kom seg ikke raskt heim ved f.eks. barns sjukdom,

-da deltakerne hadde time til lege/helsesøster/tannlege/NAV, ble det stort fravær fra skolen,

-det var utfordrende for flyktningetjenesten å få fullstendig informasjon om deltagerne.

Økonomi

Sp sier, ifølge avisa, at de snudde fordi administrasjonen opplyste at det var bare 300.000 kr å spare på vårt forslag. Dette forundrer meg virkelig!! Når vi tar i betraktning Sp`s evner til å finne feil og mangler ved utredningene vedrørende oppvekstsentrene er det merkelig at de ikke klarer å stille spørsmål ved om det er likeverdige tilbud som blir behandlet.

Det står jo i saksframlegget at utgiftene i Leirfjord er hentet fra konsekvensjustert budsjett – det vil si at at dagens tilbud er videreført.

Når vi vet at deltagerne ved voksenopplæringa i Leirfjord får 28 timer undervisning i uka mens tilbudet fra Alstahaug er på 18 timer, sier det seg selv at tallene ikke kan sammenlignes.

Dersom vi, av omsyn til økonomi, må redusere timetallet, så må det beregnes hva et redusert tilbud i Leirfjord vil koste før vi sammenligner.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken