– Det er en fin gjeng vi har her, og vi har plass til mange flere, sier Øivind Mikalsen.

Høsthalvåret er godt i gang med forskjellige fritidsaktiviteter, og Dolstad kirke er intet unntak. Inne i kirka er både barn og ungdom samlet denne tirsdagen. De er med på arrangementet som kalles for «etter skoletid», og bruker ettermiddagen til sangaktiviteter, drama og sosialt samvær.

– Dette er et tilbud som er rett etter skolen som både gir muligheter for dem som bare ønsker å bare være sosial her, og for dem som ønsker å være med på aktivitetene. Vi har bestandig mat her, og det kan være leksehjelp. Her er det åpent for alle barn og unge, sier trosopplærer, Bodil Sjelmo.

Siden kirken er glad i sang og samler har sangskatten sin naturlige plass for alle aldersgrupper. Det er ikke sangtvang, men ei som er med i barnekoret og liker å synge er Molly Turmo Garnes på 7 år.

– Jeg kjenner ikke de andre barna i koret, men det er artig å være med og jeg har ikke lyst å slutte, sier hun.

En litt eldre sangglad jente er Anita Simonetthe Lefdal. Hun er med i ungdomskoret og har vært en del av koret i cirka 1,5 år. Hun synes det er veldig greit at dette er et tilbud som er rett etter skolen.

– Det var en venninna som dro jeg med, og selv om hun sluttet fortsatte jeg. Det er veldig gøy å være i kirka, og koselig å synge med de andre. Det er også artig at vi har småkonserter, sier hun.