Gå til sidens hovedinnhold

Fikset Oslo-tur for hele klassen

Artikkelen er over 6 år gammel

Fire elever i 10E sørget for at hele klassen får dra på Oslo-tur til våren.

Spenningen var stor da alle elevene ved Kippermoen ungdomsskole ble samlet i den store aulaen tidlig mandag morgen. Den ble ikke mindre da fylkesordfører Sonja Alice Steen og fylkesrådsleder Tomas Norvoll troppet opp på podiet.

Forskere

De kunne etter hvert forkynne at et firemannslag fra 10E hadde stått for det beste bidraget i forskingskonkurransen i forbindelse med fjorårets stemmerettsjubileum. De fire – Malin Mikalsen, Therese Tveraa Røilid, Leo Stoll og Even Myrmo Richter Jonsen – hadde laget en powerpoint-presentasjon som en enstemmig jury falt pladask for.

Juryen gir kvartetten ros for å ha gått i dybden for å dokumentere vårt kjønnsdelte arbeidsliv, samt for å ha oppsummert de historiske milepælene presist og godt. De to fylkespolitikerne var fulle av lovord over de fire elevenes prestasjon.
 

Morsomt

– Det var ganske morsomt å holde på med dette, sier Leo Stoll som var den eneste av de fire som summet seg nok til å troppe opp på podiet for å motta heder og ære på vegne av resten av laget. Nå gleder de seg til turen som inkluderer besøk i Stortinget og på Eidsvoll, hvor det vi feiret i fjor fant sted for 200 år siden.


Fylkesrådsleder Tomas Norvoll var i sin tid en av landets yngste stortingspolitikere. Han var bare 21 år da han akslet trøya som fersk stortingsrepresentant fra Nordland. Hans råd til over 400 ungdomsskoleelever var helt klart:
– Dersom dere er engasjert i en sak så meld dere inn i en organisasjon eller et politisk parti.

"Hold kjæft"

Bakgrunnen for hele konkuransen var ei forestilling som ble sendt ut på turne ved fylkets skoler i fjor. "Hold kjæft, vær deilig! Kvinner skal tie i forsamlinger" var den utfordrende tittelen på teaterstykket som ble framført av skuespillerne Nina Einarsen og Ron Kaspersen.

Forestillinga var en reise gjennom vår demokratihistorie, aktualisert gjennom to viktige jubileer i 2013 (100 år siden kvinnelig stemmerett) og i 2014 (200-årsjubileet for Grunnloven).

 Etter forestillinga ble elevene oppfordret til å delta i et forskingsprosjekt.
 

Bardus

Politikernes glade budskap om seier i konkurransen og reise til Oslo, kom bardus på elevene. Men kontaktlærer Emmy Jæger som også underviser i samfunnsfag, fikk den gode nyheten allerede i forrige uke.


– Jeg fikk beskjed om dette i forrige uke, og syns det er helt fantastisk, sier Jæger.
Også rektor Karin Tverå Juvik var ekstra stolt over skolen, elever og lærere mandag.


– Dette er nok et bevis på at det jobbes godt ved skolen, sier Juvik. Hun understreker at læring i første rekke er en prosess mellom lærere og elever, og at det er denne prosessen som er viktig.

I tillegg til skryt av vinnerne fra Kippermoen, trakk juryen også fram innsatsen fra Hattfjelldal og Holmstad skoler.

Kommentarer til denne saken