– Dette er første året vi gjør dette, men vi ble veldig godt tatt imot. Jeg håper vi kan gjenta det til neste år også, sier Jim Rubin Toven, operativ leder i Vefsn Røde Kors Hjelpekorps.

Natt til 17. mai var han ute med kollegaene Liv Stenvall, Marius Fellingfors, Arild Berentzen og Siw Sollie for å dele ut pølser og vann til ungdommen, primært på russetomta i Mosjøen.

– Vi ønsket å gi de noe å bite i, og være til stede hvis uhellet skulle være ute. Vi måtte bistå med å plastre noen småkutt, men det var ikke noen alvorlige greier vi var involvert i, sier Toven.

Han forteller at de delte ut 190 pølser, og 144 flasker med vann. Gjengen kjørte ut klokka 23.00, og holdt på til cirka 03.00.

– Vi gikk dessverre fri for vann, for vi hadde ikke regna med så stor respons. Jeg hadde ikke trodd at så mange ville ha vann på natta, sier Toven og ler.

– Hvordan var stemninga?

– Det var en kjempebra stemning, alle var blid og fornøyd. Vi ble invitert inn i russebussene og storkosa oss hele kvelden. All ære til russen, som er flott ungdom og tar vare på hverandre. Kanskje kan dette bli en tradisjon, for responsen var veldig bra, sier Toven.