Gå til sidens hovedinnhold

Deler ut penger til trafikksikkerhet på Helgeland - disse får penger i Vefsn og Grane

Nordland trafikksikkerhetsutvalg deler ut 249.000 kroner til holdningsskapende trafikksikkerhetstiltak i Nordland. 84.000 kroner går til tiltak på Helgeland. Det viser en pressemelding fra Nordland fylkeskommune.

Dette er tiltakene i Vefsn, Grane og Leirfjord:

  • Valgfag trafikk ved Grane skole får 2.500 kroner til innkjøp av refleks. Tiltaket er å markere refleksdagen. Det markeres med ulike aktiviteter - lage film om refleksbruk, dele ut refleks til småskolen, informere voksne og dele ut refleks til dem.

  • Foreldrekontakt 4. trinn ved Mosjøen skole får 10.000 kroner til innkjøp av refleks, lommelykter, mat og drikke til 45 familier. Tiltaket er sosial samling med fokus på refleksbruk. Aktivitet og samling etterpå. Gi vester til de som ikke har. Fokus på elever som kommer fra andre land.

  • FAU Skjervengan barnehage (Vefsn) får 10.000 kroner til innkjøp av hodelykter, refleks, premier, mat og drikke til 55 familier. Tiltaket er refleksløype for barn og voksne.

  • Slettan vel (Leirfjord) får 8.000 kroner til transportutgifter og beverting. Tiltaket er å besøke sykkelgården i Mosjøen med ca 20 ungdommer.

  • Landbruksskolen barnehage (Vefsn) får 5.000 kroner til innkjøp av refleks, bøker, lommelykter/batteri, trafikkspill og bevertning. Tiltaket er å arrangere temakveld med refleks-sti og konkurranser

Ingen tiltak i Hattfjelldal og Alstahaug har fått innvilget støtte.

Kommentarer til denne saken