Nåværende AP-ordfører med stø kurs i Grane?

Stillelva i Fiplingdal,en av Granes mange vakre perler.

Stillelva i Fiplingdal,en av Granes mange vakre perler. Foto:

Av
DEL

Leserbrev

Tilsvar til avisinnlegg i Helgelendingen 26.08.2019.

Grane Arbeiderpartis nåværende ordfører i Grane, svarer selv og stiller samtidig spørsmål i forhold til Grane SP.
Det er med forundring jeg innser at AP-ordføreren først nå har oppdaget at demokratiet er kommet til Grane. Det sier seg vel selv at Senterpartiet har en annen tilnærming til prosesser og saker , enn for eksempel arbeiderpartiet. Ellers hadde vi vel vært i samme parti alle?
Så registrerer jag at Grane arbeiderparti også er årsaken til at befolkningstallet stiger, og at kommunen scorer godt på bolyst.
Da betyr det selvsagt ingen ting at det var Grane Senterparti som først foreslo bolyst tilskuddene. Så håper jeg at folketallet i Grane fortsetter å stige, uansett hvem som måtte vinne valget den 9. September. Men jeg tror det er smart å fordele oppturene på alle I Grane, og ikke nødvendigvis ta æren for alt.
Senterpartiet i Grane ønsker å være et verktøy for alle i Grane, vår hovedoppgave som folkevalgte er å lytte til innbyggerne.
Nåværende arbeiderparti ordfører svarer på saker ingen har stilt spørsmål om.

Vedrørende kunstgressbanen; (dette er før min tid i Grane politikken).
Det var arbeiderpartiets «ad hook» bevilgning til dette prosjektet ,bygdelista var mot. Bygdelista ville ha kunstgressbanen inn i økonomiplanen, slik at man ikke risikerte at andre prioriterte prosjekt skulle bli tilsidesatt. Den samme prosedyren brukte arbeiderpartiet noen måneder tidligere på investering i ny tråkkemaskin.
Planer og langsiktige prioriteringer har stadig blitt satt til side av arbeiderpartiet, uten respekt for det arbeidet som alle tillitsvalgte i Grane ofrer tid på.

Vedrørende rehabiliteringen av GBU; ( også dette før min tid i Grane politikken).
I forhold til revisjonsrapporten fra dette prosjektet, så er det lite som stemmer med ordførers forklaring og fremstilling.
Kostnadsrammen var 33 mill Nkr. Denne rammen ble aldri økt. Når så prosjektkostnadene totalt er på 65 mill Nkr, da finner jeg det merkverdig at man er 2,6 mill Nkr under budsjett.

Vedrørende klubbhus.
Dette var noe alle partier ønsket realisert. Senterpartiet og fremskrittspartiet ønsket derimot at man så på hele idrettsanlegget, og laget seg en helhetlig plan over området. Likeså ønsket vi å kvalitetssikre plassering av klubbhus og sykehjem, slik at disse eventuelt kunne avlaste hverandre i daglig bruk.
Den økonomiske rammen på dette bygget var 5 mill Nkr, regnskapsført kostnad er på 8,3 mill Nkr. Her påstår arbeiderpartiets ordfører at dette er innenfor budsjett.

Vedrørende scene på Gammelsagmaro.
Rammen for dette prosjektet var satt til 860.000 Nkr. Etter budsjettregulering justert til ca. 920.000 Nkr.
Senere er det bevilget 400.000 Nkr, til betong og el installasjoner. Arbeiderpartiets ordfører har uttalt til Helgelendingen at totalkostnaden på scenen var 2,3 mill Nkr.
Nå har han justert dette til ca. 1,8 mill Nkr.
Selv om dette regnestykket ikke holder mål, så er selvfølgelig ordføreren mere enn fornøyd med prosjektet. Han sier sågar at denne scenen passer perfekt inn i planene rundt bygdetunet. Paradokset er at ordførerens plan, er det ingen andre som har sett.

Nå er det ingen ordfører eller parti som skal si om de synes dette virker å være greit.
Nå skal Grane væringene gå til valgurnene. Så får vi se hvem som er tiltrodd å styre denne flotte kommunen de neste 4 årene.

Bruk stemmeretten
Godt valg.

Tor Stabbforsmo
2. Kandidat Grane SP

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags