«Landbruket i Hattfjelldal er miljøvennlig med et positivt klimaregnskap»

Av
DEL

MeningerUttalelse fra årsmøtet til Hattfjelldal Bondelag

VG1 Naturbruk i Hattfjelldal er viktig og bevare videre!

Linjen har stor betydning for rekruttering til landbruket i Hattfjelldal og regionen rundt. Mange av de yngre medlemmene i Hattfjelldal Bondelag har startet sitt utdanningsløp nettopp der, og vi ønsker at flere skal kunne ha denne muligheten fremover. Det er ikke bare de som tar over gårder som er viktige, men næringa trenger også potensielle avløsere.

Det er et tett og godt samarbeid mellom VG1 og næringa, de er ute i praksis og gårdsbesøk i store deler av kommunen. Her får elevene møtt et stort mangfold av gårder både i størrelse og teknologi.

Landbruket er stadig i utvikling både agronomisk og teknologisk, derfor er en god utdanning meget viktig. VG1 i Hattfjelldal er en unik linje på mange måter, de lærer elever om fjellandbruk, reindrift, kulturtradisjoner og matkultur på Helgeland. Hattfjelldal er blant annet den nest største sau-kommunen i Nordland. Landbruket i Hattfjelldal er miljøvennlig med et positivt klimaregnskap.

Snøscooteropplæringen som drives i Hattfjelldal er en viktig ressurs, og førerkort i klasse S kan også være et behov når man jobber i landbruksnæringa eller er næringsutøver.

Klassen i Hattfjelldal har en friluftsrettet profil, denne friheten ville ikke vært mulig på en større skole. Klasserommet deres er så og si hele kommunen med litt til.

Tidligere har det vært mange fra VG1 som har fortsatt videre på skogbrukslinja i Marka. Rekrutteringa videre inn i skogbruk er også viktig, Hattfjelldal og områdene rundt er rike på skogressurser.


Hattfjelldal Bondelag

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags