«Hvem besøker Svalbard oftest? Jo, forskere som skal prøve finne ut hvorfor isen smelter på Svalbard»

Av
DEL

LeserbrevDet er et ekkelt ord det der: flyskam. Og det er ingen grunn for de fleste som tar fly at de bør skamme seg.

Sjøl tar jeg sjelden fly, det koster for mye til og fra der jeg bor. Det blir toget, Jeg tar ofte toget. Når en kommer inn på toget er der mange unge folk. På nattetid ligger de på kryss og tvers i stolene halvparten av kroppen i setet og resten på gulvet. Men uansett hvordan de ligger: de sover tungt.

Slik hadde jeg det og da jeg var ung. Å reise med tog var så artig. Men det er tungt, en blir sliten av å sitte på tog når man blir eldre. Da ønsker en at en kunne ta fly når en skal reise noe sted. Det store en hører om no er at det skal bygges togbane fra Bodø til Tromsø. Og det skal gå fort.

Hvem har glede av det toget? Folk som bor i Bodø og lenger nordover. Bor man i Mosjøen må man først ta et dårlig tog som bruker 5 timer til Bodø før man kan bestige «lyntoget» til Tromsø. Sånn er det med alt.

Bygger nytt før det gamle blir fornyet. En skulle jo ha fornyet hele Nordlandsbanen til Bodø før man begynte bygge «lyntog» fra Bodø til Tromsø.

Fly ja. Hvor er det lander mest fly? På Svalbard. Der isbjørnen trør i vatn i stedet for sny. Og hvem besøker Svalbard oftest. Jo forskere som skal prøve finne ut hvorfor isen smelter på Svalbard. Isen smelter på grunn av alle flyene som lander der i løpet av et år. Det skulle være mulig å satse på miljøvennlige fly no.

Og det er det. Bare politikerne har viljen.
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags