«Sett strøm på Mosjøen lufthavn»

Malin Lynghaug Johansen

Malin Lynghaug Johansen Foto:

Av
DEL

LeserbrevJeg er stor tilhenger av å forsøke å forbedre seg selv – fremfor å fokusere for mye på naboen. Men etter utspillene i media de siste dagene må følgende presiseres:

Flyplassen på Hauan har stått i NTP siden 2017. Så ifølge denne planen skal den bygges. Det er ikke innvilget flere penger til flyplassen og det er fortsatt et vilkår at Rana og privat næringsliv skal bidra med 600 millioner kroner. At Norges statsminister uttaler at flyplassen skal bygges inneholder derfor ingen nyheter. Stortingsvedtaket om at Kjærstad Lufthavn IKKE skal nedlegges er også fortsatt gjeldende.

Men tilbake til oss i Vefsn.

Widerøe har som mål å fly grønne EL-fly innen 2025. Det er spådd at de første flyene vil være små fly tilrettelagt for korte distanser. Her i Vefsn har vi alle forutsetninger for å være med på strømeventyret. Nordland Fylkeskommune har allerede oppfordret departementet om å vurdere strekningen Trondheim – Helgeland- Bodø.

Det er ingen tvil om at grønn teknologi er fremtiden. Det er nå vår jobb å opprettholde trykket og vise at vi er klare for å være med på reisen. Å tilpasse flyplassen vår til EL-fly vil ikke bare hjelpe miljøet men også gi flyplassen ny aktualitet og et bedre tilbud.

Vi i Høyre er klare på at vi må tørre å tenke nytt og rette blikket opp og frem for å få Vefsn et steg videre.

Vi tror på Vefsn!
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags