«For oss "vanlige mennesker" fremstår det som underlig at regjeringen ikke prioriterer å fullføre E6 Helgeland»

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Vinglete bompengepraksis i dagens regjering

Jeg har selv vært med å stemme over reguleringsplaner for deler av E6 gjennom Grane før 2011. Vi har blitt forespeilet mye av både politikere og Statens vegvesen både med ferdigstillelse og omfang av de ulike delprosjekt. Hva som gjennomføres er nå litt usikkert, bortsett fra de parseller som er i ferd med å fullføres. 


Det vanskelig å fatte hva som er den røde tråden i regjeringens politikk vedrørende finansiering av vegbygging med bompenger. På E6 Helgeland er det satt opp bomstasjoner både her og der. Vi i Grane har en god stund betalt bompenger for et prosjekt som bare delvis blir bygget, sør for Trofors. To opsjonsparseller er tatt ut av prosjektet fordi man antar at prosjektet overstiger den totale ramme, men bompenger skal vi allikevel betale. 


E6 gjennom Grane har vært meget ulykkesbelastet på grunn av smal veg og mange svinger. Dette er Europaveg og hovednerven for transport av gods på veg Nord-sør.  Det er på tide at vegen får en standard som ivaretar sikkerhet og fremkommelighet, også for godstrafikk.    


Vi vet alle at det blir dyrere å fullføre disse to parsellene etter at entreprenørene har forlatt  distriktet. Riggkostnader, nye anbudsrunder m.m. vil øke kostnadene betydelig.

For oss "vanlige mennesker" fremstår det som underlig at regjeringen ikke prioriterer å fullføre E6 Helgeland. 


At regjeringen velger å fjerne tre bomstasjoner i Salten ved Bodø, for fullførte prosjekter, virker som et hån mot oss på Helgeland. Ingen forutsigbarhet eller konsekvent politikk. Ikke langsiktig og forutsigbar planlegging av infrastrukturbygging i Norge. For oss i Grane Senterparti  fremstår dette som populisme og hipp som happ politikk. Regjeringen prioritere en større velgermasse fremfor en mindre velgermasse.  


Vi føler meg utrygge med en regjering der populismen er så åpenbar. Vi vet rett og slett ikke hva vi kan vente oss. Vi kan ikke stole på at dere ivaretar våre interesser på en konsekvent og rettferdig måte. Vi lurer på om vi må betale bompenger ekstra lenge?  Vår sak kan ikke direkte sammenlignes med det som er omskrevet ved bompengeinnkreving i prosjektet motorveg mellom Løten og Elverum. Her ble bompengeprosjektet billigere men bompengesatsene  lå fast. NRK mente at Staten hovet inn denne besparelsen.  Er det virkelig slik en regjering skal holde på? 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken