Svar til Gunnvald Lindset : - Hvor mye har de rødgrønne gitt kystkommunene?

Hanne Dyveke Søttar, FrP

Hanne Dyveke Søttar, FrP Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Svar til Gunnvald Lindsets leserinnlegg 5/10-20.

La oss ta litt historikk: Da den rødgrønne regjering tiltrådde fikk kommunene null og niks.

4 år etter lot de kommunene få ta inn eiendomsskatt av de flytende stålkonstruksjonene fra havbruksnæringen. Det ga kommunene langs kysten mellom 10 og 23 mill i året.

I tillegg fikk fylkeskommunene ca. 200 mill på deling i 2009.

I 2013 fikk kommunene, samlet, 480 mill. som andel av nye vederlag.

Altså; det er småpenger de rødgrønne ga til kysten når de satt i regjering. Dette håper de nok at folk har glemt da de nå i 2020 later som de ville gitt så mye mer.

Det var i 2015 Stortinget vedtok å etablere havbruksfondet, så dages ordning er relativ ny.

Alle kommuner og fylkeskommuner får en respektiv andel av inntektene som skal fordeles årlig. Jo høyere andel av lokalitetskapasiteten den enkelte kommune/fylkeskommune står registrert med i Akvakulturregisteret, dess større andel av midlene som skal fordeles vil tilfalle dem.

FrP har klart å sikre kystkommunene en andel av verdiskapingen fra havbruksnæringen.

I 2020 sikret FrP at kystkommunene får 2,25 mrd. av verdiskapingen.

De som har gitt mest til kystkommunene er de borgerlige partiene. I 2018 fikk kommuner og fylker 2,7 mrd., i fjor nesten 0,5 mrd. og i år altså 2,25 mrd. Selvfølgelig ønsker alle mer, også vi i FrP. Derfor løftet FrP nivået fra regjeringen sitt utgangspunkt på 1 mrd., til 2,25 mrd.

For Nordland fikk vi gjennom en økning på 243,2 mill. kroner i 2020; fra 194 563 375 kroner til 437 767 594 kroner!

Med historikken til venstresiden, og FrP sine synlige resultater, er det ingen tvil om at det er FrP som er partiet som sikrer kommunene langs kysten mer penger.

Lindset prøver seg med et så historieløst angrep; beskylder regjeringen og FrP for ran. Han bør heller gå gjennom hva hans egne samarbeidspartnere har fått til tidligere. Der er det ikke mye å skryte av.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken