Sterkere samarbeid mellom Grane, Hattfjelldal og Vefsn

Samarbeidsmøte Grane, Hattfjelldal og Vefsn Ap

Samarbeidsmøte Grane, Hattfjelldal og Vefsn Ap Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Tirsdag 22. september møttes styrene i de tre kommunepartiene til felles styremøte på Trofors.

Vi ønsker å forsterke det politiske samarbeidet mellom våre tre kommuner. I stor grad har våre kommuner felles behov og bedre samarbeid vil bidra til å løfte alle kommunene. Våre kommuner opplever, i likhet med de fleste andre Nordlands kommunene, nedgang i folketall og økt gjennomsnittsalder. Vi må i fellesskap løse dette med å skape flere arbeidsplasser, selge regionen i fellesskap og gjøre regionen mer attraktiv. Vi skal jobbe videre sammen for å bidra til mer samarbeid.

Arbeiderpartiet legger nå fram nytt partiprogram for Stortingsvalget. Et program som vil bygge på fellesskapsløsninger og sosialdemokratiske verdier. Løsninger og verdier pandemien har gitt oss en påminnelse om hvorfor vi trenger. Trygge og gode tjenester i helse og skole, en velferdsstat som må bygges videre og en offensiv næringspolitikk for å skape arbeidsplasser i hele landet. Ikke minst skal vi være med å løse klimautfordringene.

Nominasjonsforslaget ble diskutert, og styrene støttet opp om nominasjonskomiteens forslag for de første 4 plassene på Stortingslisten.

Vi diskuterte arbeidsplasser, sykehussaken, kommuneøkonomi, Nordområdepolitikk herunder skogvern og samferdsel hvor våre tre kommuner er enige.

Når vi oppsummerer status for kommuneøkonomien, manglende bidrag fra regjeringen til vår region og behovet for at Nordområdepolitikk som gir mer utvikling i vår region forsterkes behovet for et regjeringsskifte og ny statsminister i Norge. Jonas Gahr Støre vil være en glimrende statsminister og har evnen til å løfte blikket for å se hele landet.

Vi skal sammen løfte saker inn, som vil gi en ny regjering gode innspill på hvordan de skaper vekst i vår region.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken