Søkt kritikk fra Mossleth

Linda Hofstad Helleland

Linda Hofstad Helleland Foto:

Av
DEL

Leserbrev Senterpartiets Siv Mossleth kritiserer meg i Helgelendingen 10/9 for å ikke besøke distriktene nok, da spesielt hennes distrikt. Denne kritikken faller på sin egen urimelighet.

Dobbeltkommunikasjonen fra Senterpartiet er påfallende. Den ene dagen etterlyses jeg, den annen kritiseres jeg for å drive distrikts-PR . Det er tydeligvis hardt for Sp at Høyre var først ute med en distriktsminister, ettersom Sp-leder Åslaug Haga luftet ideen i 2005.

Men over til Mossleths poeng, som er en kritikk av at jeg ikke har besøkt denne avisens nedslagsfelt.

Det første jeg gjorde da jeg ble utnevnt til distriktsminister var å besøke Nordland og Bø i Vesterålen. Jeg forsøker å besøke distrikter i hele landet, men de nordlige fylkene prioriterer jeg høyt. Det er fordi det er en landsdel preget av fraflytting, til tross for at verdiskapingspotensialet er høyt.

Mossleths fylke, Nordland, er et område hvor det skjer utrolig mye spennende. Jeg gleder meg til å besøke Nordland på kommende reiser.

Forrige uke var jeg på reise i Finnmark, hvor jeg blant annet fikk møte reiselivsbransjen i et av områdene som har blitt påvirket mest av pandemien og den fallende etterspørselen. Jeg møtte også fiskeriindustrien i Båtsfjord, som trenger forutsigbare rammebetingelser for videre utvikling.

Næringslivet i distriktene jobber i motvind på grunn av pandemien og fallende etterspørsel. Et av mine største fokus i dag er å stille opp for distriktsarbeidsplassene i reiselivsnæringen. De trenger at regjeringen lytter og iverksetter tiltak for å redde jobber. I motsetning til Mossleth er de ikke så opptatt av hva som står om meg i avisene. De er mer opptatt av å bli hørt av regjeringen når ting er tøft.

De kommende månedene vil jeg fortsette besøkene ute i distriktene. Jeg skal la meg inspirere av alle flinke folk jeg møter og få innspill til hvordan regjeringen skal fortsette arbeidet for å styrke lokalsamfunnene og sikre verdiskaping og nye arbeidsplasser som trygger velferden.

Så, Siv Mossleth: Jeg reiser mye i distriktene. Det er en stor, og meningsfull del av jobben min. Men jeg må innrømme at det er litt søkt å skulle respondere på kritikk om at jeg er fraværende fordi jeg ikke har besøkt Helgelendingens nedslagsfelt.

Distriktsministeren er fraværende


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags