"Men også kafedrift i Sjøgato er en usikker øvelse"

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserbrev

På syttitallet var Sjøgato rivningstruet. Resultatet av sterke protester ble heldigvis bevaring. Med hjelp fra Riksantikvaren og impulser fra Europa ble det i tillegg til eksisterende næringer etablert hippe motebutikker, platebarer etc. Sjøgato ble en levende gate.

Dessverre fikk ingen av de nyetablerte næringene lang levetid. Mange av næringslokalene er nå gjort om til boliger. I de gjenværende lokalene er det kafedrift som dominerer. Men også kafedrift i Sjøgato er en usikker øvelse. De som overlever regulerer kostnadene sine med sesongvarierende drift og åpningstider.

Utfordringen for de fleste driverne er å finne balansen mellom antall kunder og tilpasset kapasitet. Flere klarer seg gjennom året takket være de ekstra inntektene de får om sommeren. For å øke inntektene er de avhengig av tilstrekkelig sitteplasser utendørs, som må skjermes for vær og vind.

Det er viktig at en ny reguleringsplan gir muligheter for klimatiske tilpasninger. Samtidig som vi skal bevare, må vi også tillate å fornye. Uten næringsdrift har Sjøgato en sterkt redusert verdi både for turister og fastboende.

Vefsn Tverrpolitiske parti vil legge til rette for at «Sjøgatos vel» blir ivaretatt gjennom bevaring, samtidig som tilpasninger for fornuftig og moderne næringsdrift blir tillatt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags