Om forskjønnelse og kunstverk: - Nå er det ryddet bort, ugraset er borte

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Kommunegartneren har virkelig fått "dreis" på ugraset som det var alt for mye av mellom busker og vekster i byen.Ser på stien ned mot Skjerva mellom Justisbygget og elva. Opprensket for ugras slik at no står de fine blomsterbuskene der frodig og fin.
Likeså rabattene i Skogsvegen foran Olderskog Skole. I årevis har det vært fullt av ugress der, slik at de fine buskevekstene kom helt bort.

No er det ryddet opp. Ugraset er borte, og en ser de fine buskevekstene forskjønne rabattene.
Her om dagen da en bukett flotte unge jenter satt på kne å luket i rabattene ved skolen, spurte jeg hvem som hadde satt de, jentene, til å luke. Er det kommunegartneren, spurte jeg .Ja, var svaret.
Blide jenter, men hvor er guttene? Sikkert plass for gutter og til å utføre et så viktig arbeid.
Likeså Byparken. En perle, og der er Byparkens venner og med sin innsats.

Så den flotte store parken på Elvebakken. Med stoler, bord og ei nydelig beplanting.

Og no blir De tre eldar pusset opp. Da Skulpturlanskap Nordland ,Tre eldar kom på plass, tok det ikke lang tid før der var noen som var der ,en skulle tru, skrape seg litt gull fra skulpturene, eller var det bare for å "sjå ke så va under gullet" som gjorde at en må kunne kalle resultatet hærverk på skulpturene.


Og slik har de stått der i alle de her årene, men no blir Tre eldar forskjønnet, til glede alle som synes at skulpturene gir sitt særpreg på det fine området der de står.


Så er det å håpe at de får stå der i fred ,og det er det jo ikke vanskelig å overholde, for oss alle skulle en tru.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags