Valgkamp - bare på liksom?

Artikkelen er over 4 år gammel

Torger Johannes Nilsen lurer på om Høyre bare kommer med liksom-utspill om PLU-Hauan.

DEL

MeningerFor to år siden på denne tiden var det også valgkamp. Da fikk jeg overraskende besøk av stortingskandidat Margunn Ebbesen (H) og May Anne Brand (H), som gikk på husbesøk i Kulstadlia for å sanke stemmer til Høyre.

Vi snakket om mye, men naturlig nok kom samtalen inn på det store spørsmålet i flyplassdebatten i 2013; om det skulle gjennomføres en omfattende konsekvensutredning av en eventuell endring av flyplasstrukturen på Helgeland. Her var Margunn Ebbesen klokkeklar: Det ville bli gjennomført en konsekvensutredning, uansett hvilken regjering det ble etter valget. Dette svaret satte jeg stor pris på, og poengterte samtidig at mitt eget parti til da, KrF, hadde vært langtfra like klar i spørsmålet om konsekvensutredning.

Hvilket parti jeg til sist valgte, er det bare Vår Herre og jeg selv som vet, men sannsynligheten for at det kunne bli Høyre, økte betydelig etter dette hyggelige og lærerike besøket. Margunn Ebbesen ble som kjent innvalgt på Stortinget, og der mener jeg Nordland gjorde et godt valg.

Margunn Ebbesen må tilgi at jeg har valgt overskriften «Bare på liksom?» for dette leserinnlegget. Det var det første som slo ned i meg da jeg i media kunne lese Margunn Ebbesen uttale følgende: «Henriksen forholder seg til de vedtak som er gjort både på Stortinget og i fylkeskommunen. Hauan står oppført i Nasjonal transportplan».

Uttalelsen kom etter at både Høyre i Altstahaug og i Vefsn sa fra om at de ikke ønsket besøk i valgkampen av Kai Henriksen, førstekandidat for Høyre i Nordland. Henriksen hadde blant annet i et leserinnlegg skrevet: «Helgeland oppdaterer sin struktur gjennom realiseringen av PLU på Hauan i Mo i Rana».

Ser en disse to uttalelsene i sammenheng, kan det se ut som det bare er å begynne byggingen av PLU-Hauan. Hvor er det blitt av den lovede konsekvensutredningen i høyretoppenes tenkning? Derfor reiser spørsmålet seg om konsekvensutredningen bare gjennomføres på liksom.

Jeg har ikke vanskelig for å forstå ønsket om å støtte partikollega Kai Henriksen i den pressede situasjonen han har kommet opp i, men flyplassaken berører imidlertid mange flere. Vi er mange som har trodd på Høyres valgløfte fra forrige valg om en uhildet konsekvensutredning.

Lite vil derfor glede meg mer enn at Margunn Ebbesen, like klart som i vår samtale i 2013, kan gjenta at konsekvensutredningen, som nå gjennomføres, er reell og vil bli gitt en seriøs politisk behandling i Høyre og dermed ikke blir et liksom-spill.

Torger Johannes Nilsen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags